Bindkracht10.nlActiviteitenplein Aquamarijn
Activiteitenplein Aquamarijn
Activiteitenplein Aquamarijn is onderdeel van het Kindcentrum Aquamarijn in de wijk Biezen
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

Wat kun je hier doen?

Kindcentrum Aquamarijn heeft een plek waar alle kinderen uit het Waterkwartier na schooltijd met elkaar kunnen spelen en mee kunnen doen aan verschillende activiteiten. Veel verschillende partijen (Bindkracht10, Lindenberg, Sportbedrijf Nijmegen) werken hier samen om een goed buitenschools programma voor uw kind te organiseren. Bindkracht10 coördineert de samenwerking op het Activiteitenplein. Vanzelfsprekend is er ook veel samenwerking met de andere partners binnen de Brede School zoals de leerkrachten van school of de medewerkers van KION. Daarnaast worden er regelmatig workshops gegeven door vakdocenten.

Voor de kids

Kinderhuiskamer
Elk blok werken we met een ander thema. Zo hebben we al een magische wereld leren kennen en zijn we op reis gegaan naar de ruimte. Binnen een thema plannen we verschillende activiteiten zoals koken, knutselen of een speurtocht.

Kunst en cultuur
Voor de onder-, midden- en bovenbouw zijn er verschillende cursussen. Zo kun je meedoen met muziek, creatieve technologie of dans en beweging. Vakdocenten (vaak van de Lindenberg) geven deze cursussen.

Sport
Er komen  veel verschillende sporten aan bod tijdens de sportles, zodat kinderen met al deze sporten kennis kunnen maken. De sport wordt gegeven door de sportdocent van school of een buurtsportcoach van sportbedrijf Nijmegen.

Sportieve evenementen
Regelmatig vinden er sportieve evenementen plaats. Denk aan de verschillende toernooien, KikaRun of de Avond4daagse.

 

Voor de ouders 

Koffie-crea-ochtend
Deze ochtend wordt door een medewerker van het Activiteitenplein samen met ouders van school georganiseerd en vindt plaats op donderdagochtend van 8.30 uur tot uiterlijk 11.30 uur in de Kinderhuiskamer. Tijdens deze ochtend gaan we bijvoorbeeld koken, mozaïeken of zeepjes maken. Jouw eigen inbreng is altijd welkom. Kom gerust een keertje langs voor een kopje koffie of thee.

Werving

Voor elk blok wordt er geworven. Als je kind op de Aquamarijn zit, krijg je hier bericht over via Social Schools. Zit je kind op een andere school?  Neem dan contact op.

Kosten

 

Eigen bijdrage
Alle kinderen die mee willen doen met één of meerdere activiteiten van het Activiteitenplein moeten een eigen bijdrage betalen. Deze bijdrage is voor schooljaar 2019-2020 vastgesteld op

10,00 per kind.

Activiteitenoverzicht

Bekijk hier ons Jaarprogramma 2019-2020.

Coördinator van dit Activiteitenplein
Openingstijden
  • maandag 14.00 tot 16.00 uur
  • dinsdag 14.00 tot 16.00 uur
  • woensdag 14.00-16.00 uur
  • donderdag 14.00-16.00 uur
  • vrijdag gesloten

Veelgestelde vragen

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op.

Je wil het beste voor je kind. Blijf niet rondlopen met je vragen…..