Bindkracht10.nlNieuws5 jaar welzijn op recept gevierd met boekje

5 jaar welzijn op recept gevierd met boekje

persoonlijke verhalen over de waarde van welzijn
foto van twee mensen die praten aan de keukentafel
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2023/11/wor-5-jaar-scaled.jpg

5 jaar welzijn op recept

Welzijn op recept bestaat 5 jaar in Nijmegen daarom gaven we een boekje uit met persoonlijke verhalen. Soms hebben problemen uit je leven namelijk gevolgen voor je gezondheid. Medische- of psychologische zorg is dan vaak niet alleen de oplossing. Daarom is er Welzijn op Recept. Welzijnscoaches kijken met je hoe je aan problemen uit je leven kan werken.

Feest

Welzijn op recept is een landelijk methode. Het 5 jarig bestaan in Nijmegen vierden we op 28 september 2023 samen met bewoners, vrijwilligers en collega’s uit de stad. We zijn trots dat we meer dan 500 bewoners op weg hebben kunnen helpen naar een leuke activiteit of hobby, meer sociale contacten, meer energie. De papieren hoedjes die iedereen heeft gemaakt voor de quiz ‘Hoedje op, hoedje af’ maakten het extra feestelijk!

foto van een bijeenkomst van een groep mensen

Boekje met verhalen

Ter gelegenheid van het feest hebben we een boekje gemaakt: ‘Lekker in je vel met Welzijn op recept.’ Joris Kroezen, vrijwilliger bij Welzijn op recept, heeft bewoners en beroepskrachten geïnterviewd. Die verhalen maken duidelijk wat deelname aan welzijnsactiviteiten kan betekenen. Zo vertelt Bruno over wat de wandelgroep voor hem betekent en Joa over Soepie Doen. De boekjes zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Welzijn op recept. Je kunt het hier downloaden.