Inspraak

foto van mensen die discussieren met graphics erover heen
forto van een groep mensen pratend aan een tafel

Inspraak

Bindkracht10 vindt het belangrijk dat alle medewerkers gehoord worden. Of ze nu betaalde krachten, vrijwilligers of stagiaires zijn. Wel zijn de rechten per groep anders. Daarom is er voor elke soort medewerker een andere manier van inspraak. Op deze pagina noemen we ze allemaal.

Ondernemingsraad

Alle organisaties met 50 of meer medewerkers moeten een ondernemingsraad (OR) hebben. Bindkracht10 heeft ook een ondernemingsraad. Zij overleggen met de bestuurder en denken mee over bedrijfseconomische, sociale en personele onderwerpen. De OR kan advies geven of instemmen op voorstellen van de bestuurder. Ook kunnen ze zelf met voorstellen komen.

 

Studentenvertegenwoordiging

Bij Bindkracht10 werken elk jaar meer dan 100 stagiaires bij de verschillende afdelingen en expertises. Ze komen van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, ROC Nijmegen en andere scholen. De studentenvertegenwoordiging geeft de student een stem in de organisatie. Ze behartigen de belangen van stagiaires. Daarvoor werken ze samen met Bindkracht10 en de opleidingen. Studenten kunnen hun tips, vragen en/of idee├źn doorgeven. De studentenvertegenwoordiging verbindt studenten van verschillende stageplekken, bespreekt signalen en organiseert leuke activiteiten.

Contact met de studentenvertegenwoordiging

forto van een groep mensen pratend aan een tafel

 

Vrijwilligersvertegenwoordiging

Bij Bindkracht10 zetten meer dan 400 vrijwilligers zich in voor de mensen van Nijmegen. Ook zij verdienen een stem binnen de organisatie. Op het moment onderzoeken we hoe dit het beste georganiseerd kan worden.