Bindkracht10.nlVeelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Dit zijn de meest gestelde vragen aan onze medewerkers. Maak een selectie door het menu aan de linkerzijde.
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

De veelgestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen aan onze medewerkers. Maak een selectie door het menu aan de linkerzijde.
Categorieën
 • Hoe kan ik me bij jullie aanmelden?

  Vul het formulier interculturele consulenten in. Als je nog niet zeker weet of je een aanmelding wilt doen of eerst meer wilt weten kun je ons natuurlijk ook bellen met Faysal Zouay: 06-41981372 of Nathalie van der Veeken: 06-17149976.

 • Wat kost het?

  Voor medewerkers van Bindkracht10, de GGD en Sterker Sociaal Werk worden er geen kosten in rekening gebracht. Dit omdat zij een vaste partner zijn in de poule en al financieel en/of in natura een bijdrage leveren.
  Ook voor andere samenwerkingspartners worden er voor éénmalige inzet meestal geen kosten in rekening gebracht. Dit kunnen we doen dankzij de subsidie van de Gemeente Nijmegen. Als er echter voor langere duur of vaker een beroep op ons wordt gedaan, moeten we dit factureren. Hier worden verschillende tarieven voor gehanteerd en daar worden op maat afspraken over gemaakt.

 • Hoe lang duurt het voor er contact gelegd wordt?

  We streven ernaar om binnen 2 werkdagen van ons te laten horen. Dit betekent niet altijd dat we ook een match hebben kunnen maken. Dit hangt af van de vraag en of er ook iemand in de poule werkt die dit op kan pakken  (zo hebben we meer Arabisch sprekende, dan Vietnamees sprekende consulenten). Het hangt ook af van het tijdstip, omdat onze consulenten ook werken, een opleiding volgen, kinderen thuis hebben et cetera.  Het kan snel gaan, maar soms moeten we verder zoeken in ons netwerk en duurt het langer.

 • Bestaat het team alleen uit vrijwilligers?

  Het grootste deel van de consulenten bestaat uit vrijwilligers. We proberen zoveel mogelijk van deze inzet gebruik te maken. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat een bepaalde taal niet gesproken wordt door één van de vrijwilligers en wordt een beroepskracht ingezet. Voor specialistische vragen worden ook beroepskrachten ingezet. Sommige werken in het team, maar het komt ook voor dat we andere medewerkers van Bindkracht10, Sterker Sociaal Werk of de GGD benaderen of iemand inzetten uit ons netwerk. Bij 2elijns vragen verwijzen we ook wel door naar het Netwerk Cultuur Sensitief Werken. Zie voor meer informatie www.netwerkcultuursensitiefwerken.nl.

 • Waarom wordt gevraagd om via de website aan te melden?

  Op deze manier zijn wij het snelst bereikbaar en kunnen we sneller schakelen voor de match met een consulent. Daarnaast kunnen we de vragen monitoren. De aanmeldingen worden verwerkt in een overzicht van aanvragen. Zo zien we bijvoorbeeld wat de meest gestelde vragen zijn en houden daar rekening mee bij de werving van consulenten. Ook kunnen we (collectieve) activiteiten ontwikkelen voor vragen die vaker voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsvoorlichting of opvoedingsondersteuning. Ook houden we bij wanneer een vraag is afgerond en vragen daarna om (kort) de bevindingen aan ons terug te koppelen.

 • Hoe ziet het vrijwilligerswerk bij Stip eruit?

  Bij de Stips zijn verschillende taken voor vrijwilligers. Bij alle taken sta je andere bewoners te woord. Meestal doe je dat op de locatie van de Stip. Bij sommige Stips kan dat ook ergens anders zijn. Als gastheer/vrouw ontvang je mensen. Als info- en advies vrijwilliger geef je antwoord op vragen van bewoners.

 • Moet ik gelijk alles kunnen?

  Als vrijwilligers bij de Stip krijg je begeleiding van de coördinator en de werkbegeleider. Zij zijn er om te zorgen dat mensen de juiste antwoorden krijgen. Zo zijn er duidelijke regels wat de Stip wel en niet doet. Vrijwilligers krijgen regelmatig training. En in de meeste gevallen werk je samen met een andere vrijwilliger. Op die manier kun je rustig ervaring opdoen. En als je er niet uitkomt kun je hulp vragen aan een beroepskracht. Samen met de andere vrijwilligers kijk je regelmatig of de goede antwoorden zijn gegeven.

 • Ik zoek een stage

  Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

 • ik wil mijn schulden aanpakken

  Rondkomen met een laag inkomen is moeilijk. Wat begint met een kleine betalingsachterstand kan snel uit de hand lopen. Of je kan een betalingsregeling niet echt betalen. Wil je een keer praten over je financiën? Neem dan contact op met een financiële coach in jouw wijk.

 • ik kan een rekening niet betalen

  Heb je een betalingsachterstand? Of wil je gewoon een keer praten over je financiën? Het is goed om problemen voor te zijn want kleine problemen kunnen snel schulden worden. Neem dan contact op met een financiëel expert in de wijk.

 • ik wil iets aanvragen (toeslagen, voorzieningen etc.)

  Rondkomen met een laag inkomen is heel moeilijk. Naast je werk of uitkering heb je namelijk allerlei regelingen nodig om je inkomen compleet te maken. Denk aan toeslagen, bijzondere bijstand en nog veel meer. Onze Formulierenbrigade doet een voorzieningencheck en helpt je met aanvragen.

 • ik wil beter met geld leren omgaan

  Hoe zorg je dat je uitgaven en inkomsten op elkaar aansluiten? Kun je misschien iets extra besparen? Goed omgaan met je inkomen kan best lastig zijn. Onze budgetcoaches helpen je overzicht krijgen én houden.

 • ik heb geen adres

  Er zijn verschillende redenen waarom je geen adres kunt hebben. Je bent je thuis kwijt of je komt net uit detentie of een instelling. Zonder officieel woonadres is het moeilijk om je leven op orde te krijgen. In sommige omstandigheden kunnen we je een briefadres geven.

 • Hoe wij helpen bij geldstress

  Als je geldzorgen hebt zorgt dat voor stress. Onderzoek laat zien dat veel mensen daardoor moeilijk overzicht krijgen. En je kunt moeilijker oplossingen vinden. Je kunt het vergelijken met je verbinding met internet als die traag is.

  Bij Bindkracht10 werken we met de brug van Mobility Mentoring®. Die houdt rekening met de stress die je hebt. Je kan met deze Nijmeegse Brug kijken waar je nu staat en waar je in de toekomst wilt zijn. Probeer het zelf of vul het samen met onze mensen in. We spreken telkens kleine stappen af. Zodat jij het overzicht houdt en kan werken aan jouw doel.

 • Ik zoek een stage

  Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

 • ik begrijp een brief niet

  Brieven zijn vaak erg moeilijk geschreven. En als je het niet goed snapt kun je een fout maken. Dan kan soms geld kosten. Of een andere probleem opleveren. Bij de Stip in jouw buurt leggen ze het graag uit. En ze kijken samen met jou hoe je het in de toekomst makkelijker zelf kan. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is

 • ik moet iets invullen

  Een formulier invullen kan ingewikkeld zijn. Je hebt veel verschillende keuzes. En als je het niet goed snapt kun je een fout maken. Dan kan soms geld kosten. Bij de Stips in jouw buurt kun je het samen invullen. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is.

 • moet ik dit betalen?

  Soms krijg je brieven waarvan je niet weet waar het over gaat. En dan moet je nog geld betalen ook. Of je denkt dat het al betaald is. Bij de Stip in jouw buurt kunnen jullie samen uitzoeken of je het moet betalen.

 • ik moet aangifte doen of mijn toeslagen regelen

  Het is steeds makkelijker om zelf aangifte te doen. Toch heb je misschien hulp nodig. Of er is iets veranderd in je persoonlijke situatie. Dan moet je ook je toeslagen aanpassen. Bij de Stip in jouw buurt kunnen ze hiervoor een afspraak maken met onze belastingexperts. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is

 • ik wil iets regelen

  Soms komt er veel op je af. Bijvoorbeeld omdat je kind uit huis gaat of omdat je gaat verhuizen. Dan moet er veel georganiseerd worden. Bij de Stips kunnen ze je verder helpen. Of ze zorgen dat je op de goede plek terecht komt. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is

 • ik heb een goed idee voor de wijk

  Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan?  Kom langs bij de Stip. Of neem contact op met de opbouwwerker bij jou in de buurt. Die helpt je graag je idee voor elkaar krijgen.

 • ik maak me zorgen over de buurt

  Mensen dumpen afval of je maakt je zorgen over die oude mevrouw op de hoek. Het zijn maar een paar voorbeelden van zorgen die je kunt hebben over de buurt. Je wilt graag dat er iets verandert, maar waar moet je beginnen? De opbouwwerker bij jou in de buurt kijkt samen met je wat er mogelijk is.

 • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?

  Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

 • Bestaat het Stip-team alleen uit vrijwilligers?

  Elke Stip heeft een groep van vrijwilligers. Ook werken er beroepskrachten. De coördinator zorgt voor het contact in de wijk. De werkbegeleider zorgt ervoor dat de vrijwilligers het goede antwoord kunnen geven. Ook helpt de werkbegeleider bij moeilijke vragen. Ook zijn er publieksvoorlichters actief bij de Stip. Zij weten veel van de regelingen bij de gemeente. De mensen van Hulp bij Geldzaken van Bindkracht10 zijn dicht bij de Stip. Ze helpen bij vragen over geld(problemen).

   

   

 • Ik zoek een stage

  Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

 • ik wil leeftijdsgenoten ontmoeten

  Wil je buiten school ook jongeren van je eigen leeftijd ontmoeten? Kom langs in het jongerencentrum bij jou in de buurt of vraag het de jongerenwerker.

 • ik heb een goed idee of een talent

  Heb je een goed idee voor een activiteit? Iets leuks of interessants? Of een talent waar je meer mee wilt doen? Neem contact op met de jongerenwerker bij jou in de buurt. Samen kijken jullie wat er mogelijk is.

 • ik mis iets in de wijk

  Verveel je je? Mis je iets in je wijk? Neem direct contact op met de jongerenwerker bij jou in de buurt.

 • ik ben jong en heb geldproblemen

  Ben je ouder dan 17 jaar en heb je geldproblemen? Onze jongerenschuldhulpverleners kunnen je misschien helpen. Voor studenten zijn er andere regels, dus kunnen we vaak minder doen. Heb je vragen? Ga dan naar de JongerenStip.

 • ik zoek werk of een stage

  Hier kun je kijken of er een geschikte vacature is (stage, onbetaald en betaald werk). Mocht er niets voor je bij zitten, neem dan contact met ons op om te bekijken of we iets voor je kunnen betekenen of je mogelijkheden kunnen vergroten.

 • ik wil graag praten met iemand

  Als jongeren heb je soms vragen of problemen waar je over wil praten. Kun je het niet met je vrienden of je ouders bespreken? Neem dan contact op met één van onze jongerenwerkers. Zij luisteren naar jou en weten goed wie of wat je verder kan helpen. Ben je ouder dan 17 jaar? De jongeren van de JongerenStip geven informatie en advies over alle vragen.

 • Ik zoek een stage

  Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

 • Ik kan een locatie niet vinden

  Als je locatie die je zoekt niet in dit locatie-overzicht staat, is dit waarschijnlijk geen vaste Bindkracht10-locatie. We huren ook veel tijdelijke locaties en werken veel samen met partners in de wijk, zoals basisscholen en de gemeente Nijmegen (zij beheren veel wijkcentra en sportaccommodaties). Wil je weten wie de door jouw gezochte locatie beheert? Neem dan contact met onze receptie of een Stip bij jou in de buurt. Waarschijnlijk kunnen wij je daar verder helpen.

 • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?

  Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

 • Het project dat ik zoek is niet actief in mijn stadsdeel

  Als je hulp zoekt voor jezelf of je kind, een vraag hebt of juist iets wil doen in je wijk of stadsdeel, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Stip of met één van de coördinatoren. Kijk in onze locatiezoeker waar jouw dichtstbijzijnde Stip te vinden is.

 • Ik wil helpen bij Heumensoord

  Wil je meedoen aan de meet and greet? Kijk dan op deze pagina. Heb je een andere vraag? Vul dan het formulier op deze pagina in.

 • Ik zoek een stage

  Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

 • Hoe meld ik mijn kind aan voor een project of activiteit?

  Neem contact op met een van de coördinatoren van het desbetreffende project of activiteit.

 • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?

  Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

 • Ik zoek een stage

  Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

 • Hoe gaat meet and greet om met jouw gegevens?

  Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het Meet and Greet project en niet voor andere doelen. We bewaren jouw gegevens om te kunnen matchen en zo lang als ene match duurt. Als je ons laat weten dat je wilt stoppen verwijderen we jouw gegevens. Je kunt in ons privacy beleid meer lezen hoe we omgaan met persoonlijke gegevens.

 • Hoe werkt meet and greet?

  Je kunt je aanmelden via dit formulier. Daarop vul je de antwoorden in op een paar vragen, zoals je naam, geboortedatum, telefoonnummer en eventueel een e-mailadres. Ook vragen we naar je interesses, wat je zou willen doen en of er andere zaken zijn waar we rekening mee moeten houden. Bijvoorbeeld als je slecht ter been bent of liever niet afspreekt met een man of vrouw.

 • Wanneer hoor ik iets?

  Is er een match? Leuk, dan krijg je een e-mail met meer informatie! Ook krijg je een telefoonnummer en/of emailadres van iemand waar je mee af kunt spreken. Dat krijgt hij/zij ook van jou. Het is aan jullie wat je verder afspreekt, daar bemoeien wij ons niet mee. Maar als er vragen zijn of als je ervaringen met ons wil delen, dan kun je natuurlijk bij ons terecht.

 • Wie kan meedoen?

  “Meet and Greet”  is bedoeld voor de bewoners van Noodopvang Heumensoord en Nijmegenaren. Misschien wil je je aanmelden als gezin, of als individu of anders.Belangrijk is wel dat je ouder dan 18 jaar bent. Anders kun je je niet aanmelden. Mocht je jonger zijn en toch graag mee willen doen, dan kun je ons mailen. We kijken dan samen of we ontmoetingen kunnen bedenken waar je wel aan mee kunt doen.

 • Kan mijn organisatie meedoen?

  Wil je je met een hele afdeling aanmelden? Of als organisatie? Dat kan ook. Stuur dan een mail naar meetandgreet@bindkracht10.nl

 • Wie organiseert meet and greet?

  Met een team vrijwilligers van Bindkracht10 houden we alle aanmeldingen bij en gaan we op zoek naar een goede match. Hebben we wat extra informatie nodig om je te kunnen koppelen? Dan nemen we contact met je op. Verder zul je vooral contact hebben met jouw match. En zijn wij er ter ondersteuning.

 • Hebben jullie tips voor de ontmoeting?
  1. Een ontmoeting met iemand die je niet kent kan best spannend zijn. Uit eigen ervaring hebben we de volgende tips voor je: Spreek af op een plek waar je je allebei prettig voelt. Doe iets wat geen of weinig geld kost. Dit zodat mensen met een krappe beurs ook mee kunnen doen en zich niet verlegen hoeven te voelen.
  2. En voor mensen nieuw in Nederland: In Nederland is het ook heel gewoon als ieder zijn/haar eigen drankje betaald.
  3. Je kunt alles vragen, maar hou er ook rekening mee dat niet iedereen meteen alles wil vertellen over zijn/haar geschiedenis. En dat je zelf ook niet alles hoeft te vertellen. Je kunt even checken of het oké is als je persoonlijke vragen stelt.
  4. Een uitgangspunt van ‘De Ontmoeting’ is gelijkwaardigheid. Dit betekent dat we ervan uitgaan dat je samen iets gaat doen wat je beide leuk vindt. Het is geen maatjesproject, waarbij de één de ander helpt voor een langere periode. Waarmee we niet willen zeggen dat je elkaar niet kunt helpen. Als je iets voor een ander kunt betekenen: Zeker doen! Maar als je liever meedoet met een maatjesproject kan dat natuurlijk ook.
 • How do we handle your data?

  We only use your data for the Meet and Greet project and not for any other purposes. We keep your details for matching purposes and for as long as a match lasts. If you let us know you want to stop we will remove your details. You can read more about how we deal with personal data in our privacy policy (dutch).

 • Hoe does meet and greet work?

  You can register using this form. On it, you fill in the answers to a few questions, such as your name, date of birth, telephone number and possibly an e-mail address. We will also ask about your interests, what you would like to do and if there are any other things we should take into account. For example, if you have trouble walking or would rather not meet with a man or woman.

 • When will I get a response?

  Is there a match? Great! You will receive an e-mail with more information! You will also receive a phone number and/or email address of someone you can meet up with. He/she also gets that from you. It is up to you what you want to do, we do not interfere. But if there are any questions or if you want to share experiences with us, please contact us.

 • Who can participate?

  “Meet and Greet” is for the residents of Heumensoord Emergency Shelter and the people of Nijmegen. It is important that you are over 18 years old. Otherwise you cannot register. If you are younger and would like to join us, please send us an e-mail. Together we will see if we can come up with meetings that you can participate in.

 • Who organises meet and greet?

  With a team of volunteers from Bindkracht10, we keep track of all the applications and look for a good match. If we need some extra information to make a match we will contact you. Furthermore, you will mainly have contact with your match. And we are here for suppor.

 • Have you got tips for the meeting?
  1. Meeting someone you don’t know can be quite exciting. From our own experience, we have the following tips for you: Meet in a place where you both feel comfortable. Do something that costs no or little money. This is so that people on a tight budget can also join in and not feel shy.
  2. And for people new to Holland: In Holland it is also very common if everyone pays for his/her own drink.
  3. You can ask anything. But also keep in mind that not everyone wants to tell you everything about their history. And you do not have to tell everything yourself. You can check whether it is okay if you ask personal questions.
  4. A basic principle of ‘The Meeting’ is equality. This means that we assume that you will do something together that you both enjoy. It is not a buddy project, where one person helps the other for a longer period of time. This is not to say that you cannot help each other. If you can do something for someone else: Definitely do it! But if you prefer to join a buddy project, that is also possible.

   

 • Ik wil helpen bij Heumensoord

  Wil je meedoen aan de meet and greet? Kijk dan op deze pagina. Heb je een andere vraag? Vul dan het formulier op deze pagina in.

Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10.