Bindkracht10.nlVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen aan onze medewerkers. Maak een selectie door het menu aan de linkerzijde.
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/04/image-2@2x-1.png

De veelgestelde vragen

Dit zijn de meest gestelde vragen aan onze medewerkers. Maak een selectie door het menu aan de linkerzijde.
Categorieën
  • ik maak me zorgen over mijn energierekening

    Je leest veel over de hoge energiekosten. Het is goed om te besparen. Op onze website lees je daar tips voor. Maar het is ook goed om te bedenken dat je ook energie nodig hebt.We horen verhalen van mensen die de verwarming helemaal niet meer aanzetten. Of dat mensen niet meer douchen. Dat is niet gezond! Maak je je zorgen? Wil je erover praten? Kom langs bij een van de Stips. Of praat met een van onze opbouwwerkers. Heb je al betalingsproblemen? Maak dan een afspraak met de Financieel Expert in de Wijk.

  • ik heb hulp nodig bij klusjes om energie te besparen

    De EnergieFixers komen gratis bij je thuis, zij voeren klusjes uit waarmee het huis beter geïsoleerd wordt. Bijvoorbeeld: tochtstrips aanbrengen, folie achter de radiator, verwarming slimmer instellen, radiator ventilatoren. Ze werken nu in de wijken Zwanenveld, Meijhorst, Aldenhof, Lankforst, Malvert, Neerbosch Oost, Goffert, Hatert, Grootstal Lindenholt, Heseveld en Hengstdal. Woon je in 1 van deze wijken? Dan kun je je aanmelden. Andere wijken volgen later.

  • ik wil advies om energie te besparen

    Wil je energie besparen? Maar weet je niet goed hoe? De energiecoaches komen bij je thuis. Ze geven tips hoe je energie kan besparen. Wil je meer weten? Kijk op de website van energieloket. Gelijk een afspraak maken? Stuur een mail of bel  Adam Elhaj (hij spreekt naast Nederlands ook Arabisch): 06-44378323.

     

     

  • ik heb moeite om rond te komen

    Niet alleen de energiekosten zijn hoog nu. Ook de boodschappen worden steeds duurder. Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Dan is het extra belangrijk dat je gebruik maakt van alle regelingen die er zijn. Die zijn er voor alle mensen met een laag inkomen. Het maakt niet uit of je werkt of een uitkering hebt. Denk aan toeslagen, bijzondere bijstand of de voedselbank. Onze Formulierenbrigade kent ze allemaal. En kan je helpen met aanvragen. Heb je al betalingsproblemen? Maak dan een afspraak met de Financieel Expert in de Wijk. Ben je ondernemer? Neem dan contact op met het Ondernemerssteunpunt van de gemeente.

  • Tip: cadeaubon voor energiezuinige spullen

    Wil je je huis zuiniger maken? Het Regionaal Energieloket geeft je een gratis cadeaubon voor € 50 euro voor spullen om energie te besparen. Je kunt deze inwisselen bij één van de deelnemende webshops of een lokale bouwmarkt. De cadeaubon voor huurders is nog aan te vragen. Voor de bon voor huiseigenaren is er een wachtlijst. Meer info en de bon aanvragen kan bij het Regionaal Energieloket.

  • Tip: bezoek een energiebijeenkomst

    Wil je praten over je rekening. Ideeën uitwisselen met andere bewoners? Advies krijgen? Kom naar één van de energiebijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden. Kijk bij onze evenementen wanneer er één bij jou in de buurt is. 

  • Waar kan ik opwarmen in de wijk?

    Heb je het koud? Durf je niet te stoken? Er zijn warme plekken in de wijk! Bij veel wijkcentra kun je gratis koffie komen drinken, elke dag tussen 9.00 en 11.00 uur. Op nijmegen.nl/dewinterdoor zie je bij welke wijkcentra dat kan. Ook in de de bibliotheken kun je warm zitten.

  • Waar kan ik goedkoop wat eten in de wijk?

    Vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten? Of zit je krap bij kas, Wil je even opwarmen? Op veel verschillende plekken in de wijk kun je een Soepie Doen of iets eten. Check bij je eigen Stip waar je in jou wijk terecht kan.

  • Hoe meld ik mijn kind aan voor een project of activiteit?

    Neem contact op met de kinderwerker in de wijk.

  • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?

    Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

  • Ik zoek een stage

    Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

  • Hoe meld ik mijn kind aan voor een project of activiteit?

    Neem contact op met de kinderwerker in de wijk.

  • ik heb een vraag over de opvoeding van mijn kind

    Soms kun je je zorgen maken over de ontwikkeling van je kind. Het samenspelen met andere kinderen is moeilijk. Of het spreekt bijvoorbeeld nog niet zo goed Nederlands. Misschien heb je vragen over de opvoeding. Wat extra ondersteuning is fijn. Wij denken graag met je mee! Stel je vraag via dit formulier, we nemen dan snel contact op.

  • wat is er in mijn buurt te doen?

    Zoek je iets voor jezelf of voor je kind?

  • Ik wil graag de taal leren

    Voor jezelf of voor je kind?

  • Ik zoek steun bij de opvoeding van mijn kind(eren)

    In een aantal wijken zijn er OuderKindCentrum (OKC). Ouders kunnen daar met hun kinderen komen spelen, samen praten over de opvoeding en activiteiten opzetten, zoals koken. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien in welke wijken er een OKC is. Ook zijn er verschillende opvoedondersteuningsprojecten, zoals Home-Start, Spel aan Huis en VoorleesExpress, die je je kunnen ondersteunen bij de opvoeding van je kind.

  • ik wil nieuwe mensen leren kennen

    In een OuderKindCentrum (OKC) kunnen ouders met hun kinderen komen spelen. Ouders praten er samen over de opvoeding en zetten activiteiten op. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien of er een OuderKindCentrum bij jou in de buurt is.

  • ik wil mijn kind nieuwe ervaringen laten opdoen

    In veel wijken vind je ons kinderwerk. Na schooltijd kunnen kinderen spelen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Kijk snel welke kinderwerker in jouw wijk zit.

  • Het project dat ik zoek is niet actief in mijn stadsdeel

    Als je hulp zoekt voor jezelf of je kind, een vraag hebt of juist iets wil doen in je wijk of stadsdeel, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Stip of met één van de coördinatoren. Kijk in onze locatiezoeker waar jouw dichtstbijzijnde Stip te vinden is.

  • Ik zoek een stage

    Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

  • ik ben een verwijzer

    Soms zijn er zorgen over de ontwikkeling van een kind. Het kind spreekt bijvoorbeeld nog niet zo goed Nederlands of samenspelen met vriendjes is moeilijk. Bij de programma’s van opvoedondersteuning komen we bij gezinnen thuis. We hebben aandacht voor alle gezinsleden. Ben je vanuit een organisatie betrokken bij een kind of gezin en vind je het fijn om te overleggen of Bindkracht10 ondersteuning kan bieden? Stuur ons een mail met je contactgegevens en je vraag en we nemen snel contact op. Benieuwd naar al het aanbod? Download de flyer voor verwijzers.

  • Wat kost het?

    Voor medewerkers van Bindkracht10, de GGD en Sterker Sociaal Werk worden er geen kosten in rekening gebracht. Dit omdat zij een vaste partner zijn in de poule en al financieel en/of in natura een bijdrage leveren.
    Ook voor andere samenwerkingspartners worden er voor éénmalige inzet meestal geen kosten in rekening gebracht. Dit kunnen we doen dankzij de subsidie van de Gemeente Nijmegen. Als er echter voor langere duur of vaker een beroep op ons wordt gedaan, moeten we dit factureren. Hier worden verschillende tarieven voor gehanteerd en daar worden op maat afspraken over gemaakt.

  • Hoe lang duurt het voor er contact gelegd wordt?

    We streven ernaar om binnen 2 werkdagen van ons te laten horen. Dit betekent niet altijd dat we ook een match hebben kunnen maken. Dit hangt af van de vraag en of er ook iemand in de poule werkt die dit op kan pakken  (zo hebben we meer Arabisch sprekende, dan Vietnamees sprekende consulenten). Het hangt ook af van het tijdstip, omdat onze consulenten ook werken, een opleiding volgen, kinderen thuis hebben et cetera.  Het kan snel gaan, maar soms moeten we verder zoeken in ons netwerk en duurt het langer.

  • Bestaat het team alleen uit vrijwilligers?

    Het grootste deel van de consulenten bestaat uit vrijwilligers. We proberen zoveel mogelijk van deze inzet gebruik te maken. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat een bepaalde taal niet gesproken wordt door één van de vrijwilligers en wordt een beroepskracht ingezet. Voor specialistische vragen worden ook beroepskrachten ingezet. Sommige werken in het team, maar het komt ook voor dat we andere medewerkers van Bindkracht10, Sterker Sociaal Werk of de GGD benaderen of iemand inzetten uit ons netwerk. Bij 2elijns vragen verwijzen we ook wel door naar het Netwerk Cultuur Sensitief Werken. Zie voor meer informatie www.netwerkcultuursensitiefwerken.nl.

  • Waarom wordt gevraagd om via de website aan te melden?

    Op deze manier zijn wij het snelst bereikbaar en kunnen we sneller schakelen voor de match met een consulent. Daarnaast kunnen we de vragen monitoren. De aanmeldingen worden verwerkt in een overzicht van aanvragen. Zo zien we bijvoorbeeld wat de meest gestelde vragen zijn en houden daar rekening mee bij de werving van consulenten. Ook kunnen we (collectieve) activiteiten ontwikkelen voor vragen die vaker voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsvoorlichting of opvoedingsondersteuning. Ook houden we bij wanneer een vraag is afgerond en vragen daarna om (kort) de bevindingen aan ons terug te koppelen.

  • Hoe kan ik me bij jullie aanmelden?
  • Hoe ziet het vrijwilligerswerk bij Stip eruit?

    Bij de Stips zijn verschillende taken voor vrijwilligers. Bij alle taken sta je andere bewoners te woord. Meestal doe je dat op de locatie van de Stip. Bij sommige Stips kan dat ook ergens anders zijn. Als gastheer/vrouw ontvang je mensen. Als info- en advies vrijwilliger geef je antwoord op vragen van bewoners.

  • Moet ik gelijk alles kunnen?

    Als vrijwilligers bij de Stip krijg je begeleiding van de coördinator en de werkbegeleider. Zij zijn er om te zorgen dat mensen de juiste antwoorden krijgen. Zo zijn er duidelijke regels wat de Stip wel en niet doet. Vrijwilligers krijgen regelmatig training. En in de meeste gevallen werk je samen met een andere vrijwilliger. Op die manier kun je rustig ervaring opdoen. En als je er niet uitkomt kun je hulp vragen aan een beroepskracht. Samen met de andere vrijwilligers kijk je regelmatig of de goede antwoorden zijn gegeven.

  • Ik zoek een stage

    Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

  • ik wil mijn schulden aanpakken

    Rondkomen met een laag inkomen is moeilijk. Wat begint met een kleine betalingsachterstand kan snel uit de hand lopen. Of je kan een betalingsregeling niet echt betalen. Wil je een keer praten over je financiën? Neem dan contact op met een financiële coach in jouw wijk.

  • ik kan een rekening niet betalen

    Heb je een betalingsachterstand? Of wil je gewoon een keer praten over je financiën? Het is goed om problemen voor te zijn want kleine problemen kunnen snel schulden worden. Neem dan contact op met een financiëel expert in de wijk.

  • ik wil iets aanvragen (toeslagen, voorzieningen etc.)

    Rondkomen met een laag inkomen is heel moeilijk. Naast je werk of uitkering heb je namelijk allerlei regelingen nodig om je inkomen compleet te maken. Denk aan toeslagen, bijzondere bijstand en nog veel meer. Onze Formulierenbrigade doet een voorzieningencheck en helpt je met aanvragen.

  • ik wil beter met geld leren omgaan

    Hoe zorg je dat je uitgaven en inkomsten op elkaar aansluiten? Kun je misschien iets extra besparen? Goed omgaan met je inkomen kan best lastig zijn. Onze budgetcoaches helpen je overzicht krijgen én houden.

  • ik heb geen adres

    Er zijn verschillende redenen waarom je geen adres kunt hebben. Je bent je thuis kwijt of je komt net uit detentie of een instelling. Zonder officieel woonadres is het moeilijk om je leven op orde te krijgen. In sommige omstandigheden kunnen we je een briefadres geven.

  • Hoe wij helpen bij geldstress

    Als je geldzorgen hebt zorgt dat voor stress. Onderzoek laat zien dat veel mensen daardoor moeilijk overzicht krijgen. En je kunt moeilijker oplossingen vinden. Je kunt het vergelijken met je verbinding met internet als die traag is.

    Bij Bindkracht10 houden we rekening met de stress die je hebt. Op deze pagina kun je een filmpje kijken en meer lezen over hoe we dat doen.

  • Ik zoek een stage

    Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

  • Contact: ouder dan 24 jaar
  • Hoe kan ik uitstel aanvragen voor de belastingaangifte?

    Heb je een brief gekregen dat je aangifte moet doen? En lukt dat niet voor 1 mei? Dan kan je uitstel aanvragen. De uiterste datum wordt dan verzet naar 1 september. Je kan zelf aangifte aanvragen doen op belastingdienst.nl met je DigiD. Of bel naar 0800-0543. Zorg dat je je bsn klaar hebt.

  • Hoe kan ik aangifte doen bij de belastingen?

    Heb je een brief gekregen dat je aangifte moet doen? Dat moet voor 1 mei. Als je geen brief hebt gehad kun je ook aangifte doen. Je kan zelf aangifte doen op belastingdienst.nl met je DigiD. Kom je er niet uit? Bel met de Stip-lijn op 024-3502000 voor een afspraak met de belastingmensen van Bindkracht10. Of bel 14024 voor een afspraak met de Sociaal Raadslieden.

  • ik begrijp een brief niet

    Brieven zijn vaak erg moeilijk geschreven. En als je een fout maakt kan dat soms geld kosten of andere probleem opleveren. Bij de Stip in jouw buurt leggen ze het graag uit. En ze kijken hoe je het in de toekomst makkelijker zelf kan. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is of bel de Stip-lijn op 024-3502000.

  • ik moet iets invullen

    Een formulier invullen kan ingewikkeld zijn. Je hebt veel verschillende keuzes. En als je het niet goed snapt kun je een fout maken. Dan kan soms geld kosten. Bij de Stips in jouw buurt kun je het samen invullen. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is.

  • moet ik dit betalen?

    Soms krijg je brieven waarvan je niet weet waar het over gaat. En dan moet je nog geld betalen ook. Of je denkt dat het al betaald is. Bij de Stip in jouw buurt kunnen jullie samen uitzoeken of je het moet betalen.

  • ik moet aangifte doen of mijn toeslagen regelen

    Het is steeds makkelijker om zelf aangifte te doen. Toch heb je misschien hulp nodig. Of er is iets veranderd in je persoonlijke situatie. Dan moet je ook je toeslagen aanpassen. Bij de Stip in jouw buurt kunnen ze hiervoor een afspraak maken met onze belastingexperts. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is

  • ik wil iets regelen

    Soms komt er veel op je af. Bijvoorbeeld omdat je kind uit huis gaat of omdat je gaat verhuizen. Dan moet er veel georganiseerd worden. Bij de Stips kunnen ze je verder helpen. Of ze zorgen dat je op de goede plek terecht komt. Kijk hier waar de Stip bij jou in de buurt is

  • ik heb een goed idee voor de wijk

    Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan?  Kom langs bij de Stip. Of neem contact op met de opbouwwerker bij jou in de buurt. Die helpt je graag je idee voor elkaar krijgen.

  • ik maak me zorgen over de buurt

    Mensen dumpen afval of je maakt je zorgen over die oude mevrouw op de hoek. Het zijn maar een paar voorbeelden van zorgen die je kunt hebben over de buurt. Je wilt graag dat er iets verandert, maar waar moet je beginnen? De opbouwwerker bij jou in de buurt kijkt samen met je wat er mogelijk is.

  • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?

    Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

  • Bestaat het Stip-team alleen uit vrijwilligers?

    Elke Stip heeft een groep van vrijwilligers. Ook werken er beroepskrachten. De coördinator zorgt voor het contact in de wijk. De werkbegeleider zorgt ervoor dat de vrijwilligers het goede antwoord kunnen geven. Ook helpt de werkbegeleider bij moeilijke vragen. Ook zijn er publieksvoorlichters actief bij de Stip. Zij weten veel van de regelingen bij de gemeente. De mensen van Hulp bij Geldzaken van Bindkracht10 zijn dicht bij de Stip. Ze helpen bij vragen over geld(problemen).

     

     

  • Ik zoek een stage

    Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

  • ik wil graag praten met iemand

    Soms heb je vragen of problemen waar je over wil praten. Kun je het niet met je vrienden of iemand in de buurt bespreken? Neem dan contact op met één van onze opbouwwerkers. Zij luisteren naar jou en weten goed wie of wat je verder kan helpen.

  • Hoe kan ik kwijtschelding BSR aanvragen?

    Heb je ook een brief gekregen van de BSR dat je waterschapsbelasting moet betalen? Denk jij dat je in aanmerking komt voor kwijtschelding? Vraag het zelf aan op www.bsr.nl (inloggen met DigID). Kom je er niet uit? Kom langs bij de Stip.

  • Hoe kan ik een DigiD aanvragen?

    Voor veel dingen die je moet regelen moet je bewijzen wie je bent. Daarvoor heeft de overheid DigiD gemaakt. Je hebt je DigiD nodig om in te loggen bij de belastingdienst, de gemeente, pensioenfonds, zorgverzekeraar en nog veel meer. Heb je nog geen DigiD? Je kunt er zelf een aanvragen/maken op www.digid.nl. De website Steffie legt uit hoe het werkt en hoe je het zelf kunt aanvragen.  Kom je er niet uit? Kom langs bij de Stip!

  • Hoe kan ik het mantelzorgcompliment aanvragen?

    Is er een mantelzorger die je helpt? Je partner, kind, buur of kennis? En helpt die je al langer dan een jaar? En minstens 8 uur per week? Dan kun je het jaarlijkse mantelzorgcompliment van € 200,- aanvragen. Dat kan tot 1 juli op de website van de gemeente. Je hebt wel je DigiD nodig. Kom je er niet uit? De Stip helpt. Kom langs!

  • Mijn zorgtoeslag is lager

    De zorgtoeslag was in 2023 tijdelijk verhoogd. De overheid wilde zo mensen met een laag inkomen ondersteunen. Deze maximale zorgtoeslag wordt in 2024 weer verlaagd. Per maand krijgen alleenstaanden € 27,08 minder dan in 2023. Gehuwden/ samenwonenden krijgen € 22,08 per persoon minder. Je kan bij de belastingdienst kijken wat je toeslagen zijn. Denk je dat je inkomen niet compleet is? De Formulierenbrigade checkt het voor je!

  • Ik wil me goed verzekeren voor zorg

    Heb je een laag  inkomen? Dan kan de collectieve aanvullende zorgverzekering van de gemeente Nijmegen wat voor jou zijn. Op de website zie je waar je aan moet voldoen. Er zijn drie pakketten: beperkt, gemiddeld en uitgebreid. Je bent dan aanvullend verzekerd. Bij het ruimste pakket hoef je ook geen eigen risico te betalen. Op gezondverzekerd.nl/nijmegen kun je kijken of het wat voor jou kan zijn. En je kun het meteen aanvragen. Let ook op jouw zorgaanbieder wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Aanvragen kan tot 1 januari. Kom je er niet uit? Kom dan langs bij de Stip!

  • Hoe kan ik alle kosten voor mijn brugklasser betalen?

    Je kind gaat naar de brugklas. Fiets, laptop … alles kost geld! Heb je te weinig geld om het te betalen? Stichting Leergeld helpt gezinnen met kinderen van 0 tot en met 17 jaar met een laag inkomen. Of je nu werkt of een uitkering hebt. Dat doen ze ook voor sport, cultuur of een bezoek aan de speeltuin. Kijk wat er kan op leergeldnijmegen.nl. Of kom langs bij de Stip.

  • Is er wat te doen voor mijn kinderen in de zomervakantie?

    Blijf je in Nijmegen en heb je kinderen en een laag inkomen? Er is genoegd leuks in Nijmegen. Bij leergeldnijmegen.nl kun je een zomerkamp vergoed krijgen. Of je kan bij hen een gratis abonnement voor de speeltuinen Leemkuil en Brakkefort aanvragen. Het kinderwerk van Bindkracht10 heeft ook vaak een speciaal en gratis zomerprogramma’s.

  • Kan ik het noodfonds energie aanvragen?

    NIEUWS: je kunt het fonds niet meer aanvragen voor 2024!

    De energietoeslag is gestopt. Voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening is er het landelijke Noodfonds Energie. Heb je een laag inkomen? En zijn je energiekosten hoger dan 8 tot 10 procent van het bruto-inkomen? Dan kun je een aanvraag doen. Het maakt niet uit welke energieleverancier je hebt. Meer info en zelf aanvragen kan op de website van het Noodfonds: www.noodfondsenergie.nl. Kom je er niet uit? Kom langs bij de Stip!

  • Kan ik meedoen met weinig geld?

    Heb je een laag inkomen? Met de Meedoen-regeling kan je een cursus of activiteit doen. Bijvoorbeeld zwemmen, een massage krijgen, yoga doen, danslessen volgen of naar de bioscoop. Je kunt ook meer activiteiten doen. De voucher is voor maximaal 150,- euro. Op nijmegen.nl/meedoenregeling zie je wat er allemaal kan en kun je het aanvragen. Kom je er niet uit? De Stip helpt graag.

  • Hoe kan ik uitstel aanvragen voor de belastingaangifte?

    Heb je een brief gekregen dat je aangifte moet doen? En lukt dat niet voor 1 mei? Dan kan je uitstel aanvragen. De uiterste datum wordt dan verzet naar 1 september. Je kan zelf aangifte aanvragen doen op belastingdienst.nl met je DigiD. Of bel naar 0800-0543. Zorg dat je je bsn klaar hebt.

  • Hoe kan ik aangifte doen bij de belastingen?

    Heb je een brief gekregen dat je aangifte moet doen? Dat moet voor 1 mei. Als je geen brief hebt gehad kun je ook aangifte doen. Je kan zelf aangifte doen op belastingdienst.nl met je DigiD. Kom je er niet uit? Bel met de Stip-lijn op 024-3502000 voor een afspraak met de belastingmensen van Bindkracht10. Of bel 14024 voor een afspraak met de Sociaal Raadslieden.

  • Ik kan een locatie niet vinden

    Als je locatie die je zoekt niet in dit locatie-overzicht staat, is dit waarschijnlijk geen vaste Bindkracht10-locatie. We huren ook veel tijdelijke locaties en werken veel samen met partners in de wijk, zoals basisscholen en de gemeente Nijmegen (zij beheren veel wijkcentra en sportaccommodaties). Wil je weten wie de door jouw gezochte locatie beheert? Neem dan contact met onze receptie of een Stip bij jou in de buurt. Waarschijnlijk kunnen wij je daar verder helpen.

  • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?

    Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.

  • Het project dat ik zoek is niet actief in mijn stadsdeel

    Als je hulp zoekt voor jezelf of je kind, een vraag hebt of juist iets wil doen in je wijk of stadsdeel, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Stip of met één van de coördinatoren. Kijk in onze locatiezoeker waar jouw dichtstbijzijnde Stip te vinden is.

  • Ik zoek een stage

    Leuk dat je ons mee wil helpen als stagiair. Kijk altijd eerst bij onze vacatures. Die kan je ook filteren op stages en jaar. Staat er niks voor je bij? Dan zoeken we nu niemand. Als je bij een bepaald project wilt stage lopen kun je daar nog contact mee opnemen.

  • ik heb een vraag over een rekening aan jullie

    Voor vragen over rekeningen aan ons, betalingen en meer kun je mailen naar administratie@bindkracht10.nl.

  • ik zoek werk of een stage

    Hier kun je kijken of er een geschikte vacature is (stage, onbetaald en betaald werk).

  • ik wil jullie een compliment geven

    Soms hebben mensen klachten, maar het kan ook zijn dat je juist tevreden bent. Dat je ons een compliment wil geven. Dat is zeker welkom!! Stuur een berichtje via het formulier op deze pagina.
    Je kunt ons ook een positieve beoordeling te geven op Facebook of Google. In dit document lees je hoe we met je bericht omgaan.

Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10.