Bindkracht10.nlOuderKindCentrum
OuderKindCentrum
Lekker spelen...
foto van Josette met haar zoon Damian op haar schouders
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/09/SpelaanHuis-zonder-logo.jpg

Als ouder maak je veel mee. De veranderingen van je kind gaan snel. Het OuderKindCentrum is een plek in de buurt waar je andere ouders kunt ontmoeten. Ook kunnen ouders en kinderen hier meedoen aan activiteiten die worden georganiseerd. Of je kunt zelf iets organiseren. En je kunt vragen stellen over de opvoeding van je kind. Onze beroepskrachten en vrijwilligers geven graag advies of ondersteuning bij het opvoeden van je kind.

Wat gebeurt er in het OKC?

In het OuderKindCentrum (OKC) worden activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen uit de wijk. De activiteiten zijn afhankelijk van de behoeften van de wijk. Daarom verschilt het per OKC. Voorbeelden van activiteiten zijn: cursussen, koffie-inloop, creatieve workshops, opvoedings-bijeenkomsten, voorleesactiviteiten, kookles, aerobics, etc. Het OuderKindCentrum is er voor alle ouders en kinderen uit de wijk.

Kom je ook langs?

Ben je benieuwd welke activiteiten er op dit moment zijn? Of wil je gewoon eens een keer komen kijken? Neem contact op met Dianne, Sonia, Mireille of Nicole. Klik op een van de medewerkers hieronder voor hun contactgegevens.

OuderKindCentra
 • OuderKindCentrum Dukenburg
 • OuderKindCentrum Mama Mia
 • OuderKindCentrum Sam Sam
 • OuderKindCentrum de Paraplu
 • OuderKindCentrum het Kleurrijk

Veelgestelde vragen

 • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?
  Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.
 • ik zoek steun bij de opvoeding van mijn kind(eren)
  In een aantal wijken zijn er OuderKindCentrum (OKC). Ouders kunnen daar met hun kinderen komen spelen, samen praten over de opvoeding en activiteiten opzetten, zoals koken. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien in welke wijken er een OKC is. Ook zijn er verschillende opvoedondersteuningsprojecten, zoals Home-Start, Spel aan Huis en VoorleesExpress, die je je kunnen ondersteunen bij de opvoeding van je kind.

Iedereen speelt hier met elkaar

- Josette | opvoeden & opgroeien 0- 12
foto van Josette
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10