Bindkracht10.nlSteun bij Opvoeden

Steun bij Opvoeden

Iedereen kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken
foto van een vrouw met klein kind
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2023/03/LR-Bindkracht10-02-kl.jpg

Steun bij Opvoeden

Als je als ouder advies wil hebben over de opvoeding van je kind, of je hebt vragen over opvoeding dan kan je terecht bij opvoedondersteuning van Bindkracht10. De opvoedondersteuner geeft antwoord op je vragen, advies en helpt bij problemen.

Er zijn verschillende projecten voor steun bij opvoeden. Wil je weten welke het beste bij jou en je kind past? Neem contact op via het formulier.

 

Stel je opvoedvraag hier

 

 

 

Veelgestelde vragen

  • Ik zoek steun bij de opvoeding van mijn kind(eren)
    In een aantal wijken zijn er OuderKindCentrum (OKC). Ouders kunnen daar met hun kinderen komen spelen, samen praten over de opvoeding en activiteiten opzetten, zoals koken. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien in welke wijken er een OKC is. Ook zijn er verschillende opvoedondersteuningsprojecten, zoals Home-Start, Spel aan Huis en VoorleesExpress, die je je kunnen ondersteunen bij de opvoeding van je kind.
  • ik wil mijn kind nieuwe ervaringen laten opdoen
    In veel wijken vind je ons kinderwerk. Na schooltijd kunnen kinderen spelen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Kijk snel welke kinderwerker in jouw wijk zit.
  • ik ben een verwijzer
    Soms zijn er zorgen over de ontwikkeling van een kind. Het kind spreekt bijvoorbeeld nog niet zo goed Nederlands of samenspelen met vriendjes is moeilijk. Bij de programma’s van opvoedondersteuning komen we bij gezinnen thuis. We hebben aandacht voor alle gezinsleden. Ben je vanuit een organisatie betrokken bij een kind of gezin en vind je het fijn om te overleggen of Bindkracht10 ondersteuning kan bieden? Stuur ons een mail met je contactgegevens en je vraag en we nemen snel contact op. Benieuwd naar al het aanbod? Download de flyer voor verwijzers.

Kinderen moesten echt leren om weer buiten te spelen

- Kashena | Opvoeden en opgroeien 0-12
twee spelende kinderen in moestuin