Bindkracht10.nlHome-Start

Home-Start

Home-Start geeft steun bij het opvoeden van je kinderen. Vrijwilligers helpen praktisch en houden vriendschappelijk contact.
Foto van Sjeroom met zijn zoontje om zijn nek
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/11/interculturele-consulenten-lr-Negin-Zendani.jpg

Thuis in gezinnen

 

Home-Start geeft gratis steun bij opvoeding. We bieden praktische hulp en vriendschap aan ouders met tenminste één kind jonder dan dertien jaar. Home-Start werkt met vrijwilligers. Deze hebben zelf ervaring hebben met opvoeden. Ze gaan elke week bij ‘hun’ gezin op bezoek. Ze bieden praktische steun en praten met je over je gevoelens. Home-Start is een landelijk programma.

Hulp voor ouders

Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Soms is er iemand ziek. Of er zijn problemen op je werk. Misschien hebben jullie weinig geld. Of je hebt ruzie met je partner.
Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren. Of een handje kan helpen bij het oplossen van praktische dingen. De vrijwilligers van Home-Start kunnen dan een steuntje in de rug bieden.

Wat kun je van Home-Start verwachten?

  • Een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt
  • Persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
  • Hulp bij het opvoeden van je kinderen
  • De kans om andere ouders te ontmoeten
  • Hulp bij praktische dingen
  • Vriendschap en vertrouwen
Hoe werkt Home-Start?

Eerst praat je met een beroepskracht van Home-Start. Samen kijken jullie hoe Home-Start je kan helpen. Jouw vragen staan daarbij centraal. We stemmen de hulp af op wat je nodig hebt. Je krijgt een vaste vrijwilliger. Die helpt minimaal drie maanden en maximaal een jaar. Samen spreken jullie af wanneer de vrijwilliger bij jullie op bezoek komt.

 

 

'Manuela heeft zoveel geleerd'

- Nada| opvoeden en opgroeien 0-12
foto van Nada met haar dochter Manuela op de arm
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Mail ons