Jij & Ik

Een maatjesproject voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 16 jaar
foto van taalles
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/Gastheren01.jpg

Wat is JIJ&IK?

JIJ&IK is een maatjesproject voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5- 16 jaar, die sociaal kwetsbaar zijn. Denk hierbij aan de kinderen die in een lastige thuissituatie zitten, die een voorbeeldfiguur missen, gepest worden of onzeker zijn over zichzelf. Bij JIJ&IK leer je complimenten te geven, grenzen te stellen en hoe  je kunt omgaan met een probleem.

De kinderen en jongeren die worden begeleid door JIJ&IK krijgen een jaar lang een maatje. Dit maatje is geen hulpverlener, maar een vrijwilliger of een stagiair Social Work van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Het maatje haalt je 1x per week op. Het dagdeel spreken jullie samen af. Samen onderneem je leuke activiteiten, op een externe locatie of bij het maatje thuis. Je bouwt met je maatje een vriendschappelijke band op. De verwijzer van het kind, blijft als hulpverlener contactpersoon van het gezin.

Ouders kunnen kinderen niet zelf aanmelden. Dat gaat via een verwijzer van Sterker sociaal werk, Buurtteam Jeugd en Gezin, Huisarts, schoolmaatschappelijk werker, Pluryn, Entrea of via de interne begeleider van school.

Dit project is in samenwerking met Sterker Sociaal Werk.

De laatste ontwikkelingen

Ik hoor na al die jaren eindelijk weer ergens bij

- Veronique | hulp bij geldzaken
Foto van een vrouw in een park
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10