Bindkracht10.nlOpvoeden en opgroeien 0-12

Opvoeden en opgroeien 0-12

Bindkracht10 is er voor kinderen en ouders
Vrouw gehurkt aan tafel met zes kinderen
foto van een vrouw met haar zoontje op haar arm
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2020/07/Laura08_Klein.png

Over opvoeden en opgroeien

Als ouder wil je het beste voor je kind, maar opvoeden kan soms lastig zijn. Dan is het fijn als je daar wat hulp bij kunt krijgen. Ook kinderen hebben soms een steuntje in de rug nodig. Of ze moeten worden uitgedaagd hun talent te ontdekken en in te zetten. Bindkracht10 heeft verschillende projecten gericht op kinderen van nul tot twaalf jaar.

In de OuderKindCentra komen ouders samen om elkaar te ontmoeten. Ook worden er vaak thema’s rond de opvoeding van je kind besproken. De Activiteitenpleinen bieden naschoolse activiteiten voor kinderen om zich verder te ontwikkelen. Bij de projecten van opvoedingsondersteuning komen we ook bij gezinnen thuis.

Veelgestelde vragen

 • ik heb een vraag over de opvoeding van mijn kind
  Soms kun je je zorgen maken over de ontwikkeling van je kind. Het samenspelen met andere kinderen is moeilijk. Of het spreekt bijvoorbeeld nog niet zo goed Nederlands. Misschien heb je vragen over de opvoeding. Wat extra ondersteuning is fijn. Wij denken graag met je mee! Stel je vraag via dit formulier, we nemen dan snel contact op.
 • ik wil mijn kind nieuwe ervaringen laten opdoen
  In veel wijken vind je ons kinderwerk. Na schooltijd kunnen kinderen spelen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Kijk snel welke kinderwerker bij jou in de buurt is.
 • ik wil nieuwe mensen leren kennen
  In een OuderKindCentrum (OKC) kunnen ouders met hun kinderen komen spelen. Ouders praten er samen over de opvoeding en zetten activiteiten op. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien of er een OuderKindCentrum bij jou in de buurt is.
 • ik ben een verwijzer
  Soms zijn er zorgen over de ontwikkeling van een kind. Het kind spreekt bijvoorbeeld nog niet zo goed Nederlands of samenspelen met vriendjes is moeilijk. Bij de programma’s van opvoedondersteuning komen we bij gezinnen thuis. We hebben aandacht voor alle gezinsleden. Ben je vanuit een organisatie betrokken bij een kind of gezin en vind je het fijn om te overleggen of Bindkracht10 ondersteuning kan bieden? Stuur ons een mail met je contactgegevens en je vraag en we nemen snel contact op. Benieuwd naar al het aanbod? Download de flyer voor verwijzers.

Stel je opvoedvraag hier

Onze locaties

0 km

40 Locaties

'Kinderen moesten echt leren om weer buiten te spelen'

- Kashena | Opvoeden en opgroeien 0-12
twee spelende kinderen in moestuin
Arrow Image Right

Opvoedvragen? Neem snel contact op

Je wil het beste voor je kind. Blijf niet rondlopen met je vragen…..