Bindkracht10.nlDe eerste duizend dagen

De eerste duizend dagen

Dit maatjes project is er voor jonge ouder(s) die een maatje kunnen gebruiken tijdens de eerste duizend dagen vanaf de zwangerschap
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2023/10/1080x10802-e1698062807293.png

De eerste 1000 dagen van een kind zeggen veel over de rest van het leven

Dit betekent simpel gezegd, hoe beter het met de ouder(s) gaat tijdens de zwangerschap, de bevalling en de eerste levensjaren van het kind, hoe groter de kans op een gezond en gelukkig leven. Omdat je als jonge ouder vaak niet weet wat je te wachten staat in deze periode kan wat extra aandacht, hulp en positieve aanmoediging van een ouder met ervaring veel steun bieden.

Voor wie

Het maatjesproject de eerste 1000 dagen is er voor jonge ouders of alleenstaande vrouwen (tussen de 15 en 23 jaar) die zwanger zijn. Kun je wel wat steun en gezelligheid gebruiken in de periode van de zwangerschap, de bevalling en daarna? Dan zou dit een passende en fijne steun voor jou/ jullie kunnen zijn.

Wat is een maatje

Na het aanmelden gaan we op zoek naar een maatje die jou komt ondersteunen. Vaak zijn dat ouders die zelf jonge kinderen hebben. Na een kennismaking spreek je eens in de zoveel tijd af. Dat kan thuis zijn of juist buiten, net waar jij behoefte aan hebt. De ondersteuning begint tijdens de zwangerschap en blijft tot de tweede verjaardag van het kindje.

Aanmelden of vragen

Wil jij je aanmelden voor/ als een maatje of heb je vragen? Neem vooral contact op met Bianca of Hanneke. Of mail naar: 1000dagen@bindkracht10.nlĀ