Bindkracht10.nlSpel aan Huis

Spel aan Huis

Plezier staat voorop bij spel tussen ouder en kind
foto van een moeder en dochter die samen met een stagiaire van Spel aan Huis een spelletje doen
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/09/SpelaanHuis2-zonder-logo.jpg

Leren door spelen

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Want spelen is leren! Voor ouders is het belangrijk om samen te spelen met hun kind(eren).

Spel aan Huis
Spel aan Huis is een gratis programma voor kinderen van 1,5 tot en met 7 jaar. Een vrijwilliger of stagiaire komt elke week thuis langs om ouder en kind te  begeleiden bij het spelen. Zij hebben ervaring met de ontwikkeling van (jonge) kinderen. Een bezoek duurt 1 uur. Plezier staat daarbij voorop. De spelbegeleider neemt speelgoed mee en dit blijft een week bij het gezin. Spel aan Huis duurt ongeveer 6 maanden, soms wordt het verlengd.

Bindkracht10
Spel aan Huis is een landelijke methode die in Nijmegen wordt uitgevoerd door welzijnsorganisatie Bindkracht10. De spelbegeleiders worden ondersteund door professionele medewerkers van Bindkracht10. Spel aan Huis is erkend door het Nederlands Jeugdinstituut.

Veelgestelde vragen

  • ik wil mijn kind nieuwe ervaringen laten opdoen
    In veel wijken vind je ons kinderwerk. Na schooltijd kunnen kinderen spelen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Kijk snel welke kinderwerker in jouw wijk zit.
  • Ik zoek steun bij de opvoeding van mijn kind(eren)
    In een aantal wijken zijn er OuderKindCentrum (OKC). Ouders kunnen daar met hun kinderen komen spelen, samen praten over de opvoeding en activiteiten opzetten, zoals koken. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien in welke wijken er een OKC is. Ook zijn er verschillende opvoedondersteuningsprojecten, zoals Home-Start, Spel aan Huis en VoorleesExpress, die je je kunnen ondersteunen bij de opvoeding van je kind.

Rupsje Nooitgenoeg

- Nada | opvoeden & opgroeien 0 - 12
foto van Nada met haar dochter Manuela op de arm
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10