Bindkracht10.nlDiversiteit

Diversiteit

Projecten die mensen met verschillende achtergronden verbinden
foto van jongens aan het voetballen bij een flat
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/buurtmaatjes-mr-goedele-monnens.jpg

Gelijk een intercultureel consulent aanvragen? Klik hier!

Over diversiteit

Diversiteit gaat over kansen en mogelijkheden. Kan iedereen meedoen? Is er toegang? Zijn verschillen bespreekbaar en is er een open houding? Het gaat over culturele diversiteit, maar net zo goed over gender, seksuele diversiteit, jong of oud zijn of het hebben van een beperking.

Zo kan een cultuursensitieve aanpak helpen bij het contact maken met een klant (patiënt, ouder, bewoner et cetera). En ook sommige maatschappelijke problemen, zoals radicalisering en eerwraak, vragen om specifieke kennis. Bindkracht10 heeft diverse projecten om hierbij te ondersteunen en geeft trainingen en advies op maat.

Gezondheid

Onderzoek toont aan dat mensen met een laag opleidingsniveau vaker met gezondheidsproblemen kampen dan hoger opgeleiden. Voor laagopgeleiden met een niet westerse achtergrond geldt dat nog sterker. Samen met diverse partners zoals de GGD Gelderland Zuid en Pharos worden er diverse activiteiten uitgevoerd om de gezondheid van migranten- en vluchtelingen te verbeteren.

Quickscan cultuursensitief werken in de zorg

Mensen met een migratieachtergrond weten vaak niet goed de weg in het land van zorg. Ook is zorg die zij ontvangen vaak van slechtere kwaliteit. Driestroom, Bindkracht10 en de Radboud Universiteit hebben om zorginstellingen te ondersteunen een quickscan cultuursensitieve zorg ontwikkeld.

Netwerk Cultuursensitief werken

Ook werken we samen met het Netwerk Cultuursensitief werken. Wij sturen je daarnaar door als de hulp van een professional nodig is. Dat doen we bij erg ingewikkelde situaties en als wij de kennis niet hebben. Kijk voor meer info op: www.netwerkcultuursensitiefwerken.nl

 

 

Onze locaties

0 km

44 Locaties

Veelgestelde vragen

  • Ik wil jullie als vrijwilliger helpen. Hoe doe ik dat?
    Leuk dat je ons mee wil helpen als vrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden, kijk hiervoor bij onze vacatures vrijwilligerswerk. Maar ook zonder dat er een vacatures is, kun je vaak al iets doen voor een ander. In je buurt, wijk, stadsdeel, school of stad. Neem hiervoor contact op met één van de coördinatoren van het project of locatie.
  • ik wil nieuwe mensen leren kennen
    In een OuderKindCentrum (OKC) kunnen ouders met hun kinderen komen spelen. Ouders praten er samen over de opvoeding en zetten activiteiten op. Je ontmoet er andere ouders en je doet er nieuwe contacten en ervaringen op. Kijk hier om te zien of er een OuderKindCentrum bij jou in de buurt is.

'Wat zij hebben hebben meegemaakt, kunnen wij ons nauwelijks voorstellen'

- Imanishi | Diversiteit en vluchtelingenwerk
Jongeman met bril portretfoto
Arrow Image Right

Meer weten over Bindkracht10?

Bekijk al ons nieuws