Bindkracht10.nlOpbouwwerk

Opbouwwerk

Opbouwwerkers werken in de wijken van Nijmegen aan gemeenschappen die er toe doen. Hoe ze dit doen? Daarover lees je hieronder meer.
foto van twee mensen die praten aan de keukentafel
foto van twee buurtbewoners (een man en een vrouw) in gesprek
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/08/soepie-doen.jpg

Samen voor een prettige buurt

Een prettige buurt is een buurt waar iedereen zich welkom voelt en mee kan doen. De opbouwwerker werkt samen met wijkbewoners en andere organisaties daaraan. Je vindt ons op allerlei plekken in de wijk, op straat, in het wijkcentrum, bij activiteiten en bewonersbijeenkomsten. De opbouwwerker heeft oog voor wat er speelt in de wijk. En is altijd op zoek naar mogelijkheden. Wij verbinden alles wat los en vast zit, ideeën, mensen, initiatieven, organisaties, hulpbronnen, krachtpatsers. We richten ons op het versterken van gemeenschappen. Want die doen ertoe voor bewoners. Wil je ergens aan mee doen? Heb je ideeën? Of wensen? De opbouwwerker denkt graag met je mee. Of gaat met je mee. We willen drempels wegnemen en brengen mensen met elkaar in contact.

Hoe we werken

Je vindt ons op allerlei plekken in de wijk: bij activiteiten, bewonersoverleggen en op straat. We richten ons op alle bewoners in de wijk. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Hierbij houden we rekening met kwetsbaarheden, maar onze aandacht is er altijd op gericht wat iemand wel kan.

Hieronder zie je een video van het opbouwwerk aan de slag in de wijk.

Medewerker uit andere expertise nodig?

Recept om te praten

- Ria | informatie, advies en ontmoeting
foto van Ria
Arrow Image Right

Vragen? Neem snel contact op

Wees altijd op de hoogte van het nieuws van Bindkracht10