Bindkracht10.nlNieuwsBindkracht10 en corona

Bindkracht10 en corona

Nieuws over het corona-virus en wat wij doen om zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Heb je een vraag of wil je praten? Bel 024-3502000
foto van een hand met flesje vaccin
foto van een vrouw met een mondkapje
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2020/06/corona-5164087_1920-bw.jpg

Langzaam weer meer open

Op 28 mei 2021 liet de regering weten dat er weer meer kan. Hieronder vertellen we hoe wij met de versoepelingen omgaan.

Persoonlijke afspraken blijven

We waren altijd open voor belangrijke en noodzakelijke problemen. Op het moment onderzoeken we of de Stips weer open kunnen. Voorlopig kun je nog een afspraak maken via de Stip-lijn op 024-3502000. Of je kunt reserveren aan de deur, als er plek is.

Bij Hulp bij geldzaken werken we zoals altijd op afspraak. Ook gaan we weer op huisbezoek. We houden ons daar wel aan de regels.

Ontmoeten kan voorzichtig weer

Langzaam beginnen we meer met ontmoetingsactiviteiten. We organiseerden door corona al veel in de wijk of op straat. We maken eerst de geplande activiteiten af en starten dan weer de gewone activiteiten op.

Kinderwerk: De Activiteitenpleinen organiseren veel buiten. Dat blijft zo. De gewone activiteiten beginnen pas weer na de zomervakantie. De huisbezoeken van onze projecten voor opvoedondersteuning beginnen wel weer. Natuurlijk volgens de regels van de overheid.

Jongerenwerk: Onze jongerenwerkers zijn in de wijk aanwezig en organiseren daar van alles. Die programma’s maken we af. Ondertussen worden ook de activiteiten in de jongerencentra opgestart. Vraag de jongerenwerker bij jou in de buurt wat er gebeurt.

Opbouwwerk: Veel van onze activiteiten voor groepen zijn er voor kwetsbare mensen. Voor die mensen is ontmoeting soms van levensbelang. Veel mensen vinden het ook nog eng, zelfs nu er weer meer mag. We volgen daarom wat de bewoners willen. Vraag de opbouwwerker bij jou in de buurt wat er gebeurt. Binnenkort komt er weer een zomerprogramma voor senioren. Daarin staan tips voor activiteiten en meer informatie over de Stip-lijn.

Diversiteit: We beginnen weer met huisbezoeken. Gezelliggaat open voor activiteiten. We registreren bezoekers en doen een gezondheidscheck.

We werken veilig

We hebben extra zaken geregeld. Voor jouw en onze veiligheid. Zo zijn er al op veel plekken spatschermen. En onze mensen dragen in open ruimtes een mondkapje. We vragen mensen van 13 jaar en ouder om dat ook te doen. Er zijn gratis wegwerp mondkapjes geregeld. Ook vragen we je een registratieformulier in te vullen.

Bij afspraken geldt: we houden ons aan de regels, we geven geen handen, houden 1,5 meter afstand en hebben geen contact bij klachten.

foto van een hand met flesje vaccin

Voor al je vragen

Heb je vragen of informatie of advies nodig? De Stip-lijn is er voor je. Bel naar 024-3502000. De Stip-lijn is alle werkdagen open van negen tot vijf.

Geldzorgen door corona?

Door de coronacrisis hebben veel mensen minder werk. Mensen trekken bij elkaar in of gaan juist uit elkaar. Heb je al geldzorgen? Neem dan contact op met de financiële coaches in de wijk.

Op zoek naar goede informatie over vaccinatie?

Alle volwassenen krijgen een oproep voor een vaccinatie. Dat is vrijwillig. Pharos heeft de informatie over vaccinaties in duidelijke taal. Lekker duidelijk uitgelegd én het is er ook in 13 andere talen. In een filmpje legt Steffiehet ook eenvoudig uit. Ook is er een soort stemwijzer om je te helpen je beslissing te nemen. Zo kun je met goede informatie je beslissing nemen.Lukt het niet om zelf een afspraak te maken? De Stip helpt.

 flyer stip in acht talen

 

Laatste wijziging 3 juni 2021. Dit bericht wordt aangepast als er veranderingen zijn.