Bindkracht10.nlNieuwsBindkracht10 gaat samenwonen met Talis
Bindkracht10 gaat samenwonen met Talis
Organisaties gaan een kantoor delen in 2022
droneshot van het pand aan de Boekweitweg

Kantoor delen voor betere wijken

Bindkracht10 is op 41 plekken in de stad actief. We blijven natuurlijk vooral actief in de wijk, maar in 2022 gaan we een centraal kantoor delen met woningcorporatie Talis. In deze video vertellen de bestuurders over hun ideeën en laten we zien hoe we nu al samenwerken.

Voor de hand liggend

De mensen van Talis en Bindkracht10 weten elkaar al te vinden in projecten. Zo bezocht de Formulierenbrigade bewoners van de wijk Klein Jeruzalem rond de renovatie. En werkten opbouwwerk en jongerenwerk al nauw samen rond de renovatie in de Kolping. De huurders van Talis zijn deels dezelfde mensen die we in de wijk tegen komen bij de Stip, op het jongerencentrum, bij hulp bij geldzaken en het kinderwerk. Door samen een kantoor te delen kunnen we elkaar nog makkelijker ontmoeten, informatie uitwisselen en nieuwe plannen smeden. Ook kunnen we samen trainingen organiseren.

Nieuw stadshart in aanbouw

Leefbaarheid is voor ons en Talis heel belangrijk. De gemeente Nijmegen heeft grote plannen rond Kanaalzone Zuid (video). Er ontstaat een nieuwe dynamiek rond het Maas-Waalkanaal met 10.000 nieuwe woningen. Om het nieuwe kantoor heen komt een compleet nieuwe wijk. Samen met Talis kan Bindkracht10 straks vanaf het begin een relatie opbouwen met bewoners. Samen gaan we stad maken.

Werken is ontmoeten

Door corona is de manier waarop we naar een kantoor kijken veranderd. Thuiswerken is normaal geworden. Rustig werken kan makkelijker thuis. Het kantoor wordt daardoor nóg belangrijker als plek om samen te werken en samen te zijn. Het kantoor is er om te vergaderen, te brainstormen of simpelweg te kletsen. Niet alleen met de eigen collega’s, maar dus ook met die van Talis en andere samenwerkingspartners.

De verhuizing vindt plaats in de tweede helft van 2022.