Bindkracht10.nlNieuwsNijmeegse scholen gaan de strijd aan met voetbal

Nijmeegse scholen gaan de strijd aan met voetbal!

Schrijf je in voor de Bindkrachtcup scholencompetitie!

Nijmeegse scholen voortgezet onderwijs gaan in zeven speelronden de sportieve strijd aan. De inzet is natuurlijk de gewilde Bindkrachtcup. Organisator Mike Adema licht met gepaste trots toe: “Dit jaar wordt het de eerste editie. We hebben gekozen voor een zo eerlijk mogelijk systeem. Een team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 leerlingen. De poules worden eerlijk verdeeld aan de hand van leeftijd en de klas waarin iemand zit.”

En wie denkt dat het alleen om sport gaat die heeft het mis. Naast zaalvoetbal zijn er ‘schooltoppers’ en thema’s aan de competitie verbonden.

Schooltoppers

Teams die meedoen moeten tenminste twee keer een bijdrage leveren op school. Dat kan van alles zijn. Als het maar een positieve bijdrage levert aan de school en de omgeving. Bij een goede prestatie krijgt het team extra bonuspunten. En zo komen ze weer dichter bij de felbegeerde Cup.

Thema’s

Naast sport en serieus werken is er ook plaats voor kennis. Mike vertelt: “Iedere editie krijgt een thema. Dat kan van alles zijn, maar sluit natuurlijk aan bij wat jongeren bezighoudt. Denk aan thema’s als ‘social media’, ‘relaties’. Hierover gaan we met elkaar in gesprek en wisselen we ervaringen en informatie uit.”

Hoe dan?

De vraag blijft natuurlijk: hoe kun je meedoen aan dit mooie event? Volgens Mike is het ontzettend eenvoudig. “Kijk op de website en schrijf je in. Wij zorgen voor de rest. Zorg dat je geschikte zaalschoenen hebt, neem iets te eten en drinken mee en vooral je open blik, een goed humeur en je hele familie. Het is een event voor iedereen waarin we elkaar ontmoeten, lekker bezig zijn en van elkaar leren. Wat wil je nog meer?”

Kijk voor meer informatie en inschrijving op: www.bindkrachtcup.nl.

Achtergrond

De Bindkrachtcup is een sportief en sociaal project van Bindkracht10. Het jongerenwerk in Nijmegen begon 20 jaar geleden met een Oliebollencup. Zo zorgden ze dat jongeren iets te doen hadden rond oud en nieuw en minder overlast veroorzaakten. Maar dat jongeren graag en meer willen sporten, was natuurlijk al langer herkend en bekend. Vandaar een nieuw jasje voor de Oliebollencup. Het nieuwe jasje bestaat uit maar liefst drie pijlers. De Scholencompetitie, het winterzaalvoetbaltoernooi en basketbalevents. Houd de site in de gaten, want de toernooien gaan sneller van start dan je denkt!