Bindkracht10.nlArchiefBoksster Jemyma en vlogsters Get Curvy geven workshops aan Nijmeegse meiden

Girls Stuff

Boksster Jemyma en vlogsters Get Curvy geven workshops aan Nijmeegse meiden

Thema’s zelfbeeld en weerbaarheid centraal tijdens tweede editie ‘Girls Stuff’
Het jongerenwerk van Bindkracht10 organiseert voor de tweede keer een stedelijke ‘Girls stuff’-middag. Op vrijdag 18 oktober komen ongeveer 90 Nijmeegse meiden in de leeftijd van 10-14 jr bij elkaar voor allerlei workshops rondom de thema’s (online en offline) zelfbeeld en weerbaarheid. Zo geeft de succesvolle WK-finalist boksen Jemyma Betrian een weerbaarheidclinic, vertellen de Nijmeegse vlogsters van Get Curvy hun verhaal en  geeft hulpverleningsinstantie Indigo voorlichting over (online) zelfbeeld. Ook zijn er deze middag ervaringsdeskundigen aanwezig en is er een professionele fotograaf, die tips geeft over online presentatie. ‘Girls Stuff’ duurt van 11.00 uur tot 16.15 uur en vindt plaatst op de hoofdlocatie van Bindkracht10 op De Ruyterstraat 244.

Meiden uit heel Nijmegen
De deelnemende meidengroepen, afkomstig uit verschillende stadsdelen van Nijmegen, worden de hele dag begeleid door hun eigen jongerenwerker en/of stagiaire. De dag wordt begonnen met een gezamenlijk kick-off en vervolgens volgt ieder groepje in verschillende rondes meerdere workshops. Naderhand volgt een evaluatie met de meiden.

Jaarlijks terugkerend evenement
De dag is een initiatief van het jongerenwerk van Bindkracht10 in samenwerking met de GGD Gelderland-Zuid, Indigo en Sportontwikkeling Nijmegen. De meidendag wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is de bedoeling ‘Girls Stuff’ tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij meer partners worden betrokken en workshops rondom actuele meidenthema’s worden georganiseerd