Bindkracht10.nlNieuws‘Buitenkunst’ tijdens de lockdown
‘Buitenkunst’ tijdens de lockdown
Kinderen met kunst aan de slag op het schoolplein
foto van kinderen op het speelplein

‘Buitenkunst’ tijdens de lockdown

Voor veel kinderen is leren tijdens de lockdown een uitdaging. En daarom is er nu Buitenkunst. Buitenkunst laat kleine groepjes leerlingen creatief aan de slag te gaan. Dat doen ze in de buitenlucht op het schoolplein. Zo is er naast het online thuisonderwijs een leuke en speelse manier om cultuur te leren kennen.

kinderen met kunst aan de slag op het schoolplein

Lindenberg Cultuurhuis, Bindkracht10 en vier Nijmeegse brede basisscholen doen dit samen. Bindkracht10 zorgt voor de werving van de leerlingen en een contactpersoon bij de scholen, Lindenberg op School voor de kunstvakdocenten en invulling van het buitenprogramma.
De eerste activiteiten van Buitenkunst gingen vorige week van start. Kunstvakdocenten beeldend en dans van Lindenberg Cultuurhuis gaven anderhalf uur coronaproof les aan kleine groepjes kinderen.

Zichtbaar plezier

Het weer werkte mee: door de droge en zelfs zonnige omstandigheden was het fijn om buiten te werken. De leerlingen hadden er zichtbaar plezier in. Dat zegt ook projectleider Joos Damen van de Lindenberg: “Het was fijn om weer kinderen te zien die samen leren en genieten van cultuur. Wat een schot in de roos dit project!”

Vorige week was de aftrap van Buitenkunst. De basisscholen gaan op 8 februari weer open, maar de buitenschoolse opvang voorlopig nog niet. Daarom gaat Buitenkunst de komende tijd nog door. Op een later moment wordt het misschien uitgebreid naar andere scholen.

foto van kinderen op het speelplein