Bindkracht10.nlNieuwsCyberagenten gezocht (tot 12 jaar)

Cyberagenten gezocht (tot 12 jaar)

versla jij de darkhacker?
foto van een kind die een game speelt
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2024/04/large_HS_Afbeeldingen_Carroussel_Website_frontpage_02_b0fde43786-scaled.jpg

Cyberagenten gezocht

In Nijmegen wonen heel veel kinderen die al best wat van het internet weten. Misschien gebruik je het internet al voor het scrollen door Instagram, het opnemen van TikTok-video’s of het bekijken van een filmpje van je favoriete YouTuber? Ben jij er daar één van? Of is jouw kind dat?

Versla jij de darkhacker?

Het internet is leuk en handig, maar er kunnen ook dingen misgaan. Boeven die inbreken in een computer, tablet of mobiele telefoon. Zonder dat je het ziet, stelen ze via het internet bijvoorbeeld geld of wachtwoorden. Deze cybercriminelen worden steeds slimmer. Daarom hebben we jouw hulp nodig!

animatie van de hackshield game

Hackshield traint cyberagenten

In de online game HackShield word je opgeleid tot een échte junior Cyber Agent. Heb jij het in je om Nijmegen te beschermen tegen digitale boeven? Dan zoeken we jou! Speel het spel! Wie weet word jij in mei door de burgemeester gehuldigd als Cyber Agent van Nijmegen.

Samenwerken voor veiligheid

Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen, werkt de gemeente de komende tijd samen met de Nijmeegse politie, Bibliotheek Gelderland Zuid, welzijnsorganisatie Bindkracht10 en scholen voor basisonderwijs in de stad. Meer weten over Hackshield in Nijmegen? Kijk op www.nijmegen.nl/hackshield.nl