Bindkracht10.nlNieuwsDe vrijheid vieren met soep en wijkwandelingen

De vrijheid vieren met soep en wijkwandelingen

Vrijheidssoep 2024
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2023/05/vrijheidssoep-dukenburg-1-e1714032158115.jpg

De vrijheid vieren

Op 4 mei staan we stil bij oorlog en herdenken we de doden. Op 5 mei vieren we de vrijheid. Het officiële programma vind je hier. Wij vieren de vrijheid ook dit jaar weer met vrijheidssoep in de wijk, wijkwandelingen en bij het Kinderbevrijdingsfestival.

Samen met soep

Hoe kan je vrijheid nou beter vieren dan door samen te komen? In heel het land worden daarom rond 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. De Lindenberg organiseert dit in Nijmegen. Wij werken daaraan mee. Op 1 tot en met 7 mei gaan we op allerlei plekken en op allerlei manieren het gesprek aan over vrijheid. Dat doen we onder het genot van soep. Ook zijn er verschillende wandelingen door de wijken, bijvoorbeeld langs Stolpersteine.

Er zijn activiteiten in alle wijken van de stad en je kunt gratis deelnemen. Hieronder zie je het of download het overzicht vrijheidsactiviteiten in de wijk!

Wil je zelf ook de soep maken? Dat kan! Je vindt het recept op de site van 4 en 5 mei comité.

Kinderbevrijdingsfestival

Je vind ons ook bij het Kinderbevrijdingsfestival in de Lindenberg. Net als vorig jaar kunnen kinderen met Kinderwerker Menno en onze Mediakids een podcast maken. Heb jij een mening over vrijheid? Vast wel! Bezoek Mediakids en laat je mening horen. Je vindt hen vanaf 12:00 uur op het binnenplein in de Lindenberg.