Bindkracht10.nlNieuwsDiversiteit in het DNA

Diversititeit in het DNA

Onderzoek: diversiteit is vanzelfsprekend bij Bindkracht10
foto van drie medewerkers van team diversiteit
foto van mensen die een workshop geven in het park
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/10/pride-parade-g38f03253f_640.jpg

Diversiteit vanzelfsprekend

Hoe maak je je organisatie echt inclusief? De Provincie Gelderland liet het Verwey-Jonker Instituut hierover onderzoek doen onder bedrijven in Gelderland. Dat leverde twaalf artikelen op met goede voorbeelden. Ook onze organisatie werd daarover geïnterviewd.

in het DNA

In het artikel wordt verteld over keuzes die de organisatie in het verleden nam. Die zijn nu deel van het dna van onze organisatie. Zo zegt manager Miriam Broekmaat: “Wat ons kenmerkt is dat klanten, vrijwilligers en medewerkers heel dicht bij elkaar staan. We creëren zelfs plekken voor mensen die graag bij ons willen werken”. In het artikel worden lessen getrokken hoe je je organisatie diverser kan maken. Natuurlijk zijn er voor Bindkracht10 ook nog uitdagingen.

Tips uit de praktijk

Eén van de tips uit onze ervaring is: zoek medewerkers die de klantengroepen begrijpen en in wie klanten zich kunnen herkennen. Kijk naar vaardigheden en competenties, niet alleen naar diploma’s. Wil je meer tips of verder lezen? Bekijk dan het hele artikel bij de provincie Gelderland!