Bindkracht10.nlArchiefEen Belbuddy is er voor jou
Een Belbuddy is er voor jou
Belbuddy’s zijn er speciaal voor jongeren die nog niet zo goed de weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving. De Belbuddy’s werken vanuit jongerenstip Nijmegen. Ze hebben levenservaring en kennis om je te helpen of om gewoon even te kletsen.

Belbuddy’s
Speciaal voor jongeren die nog niet zo goed de weg weten te vinden in de Nederlandse samenleving zijn er Belbuddy’s. Belbuddy’s zijn leeftijdsgenoten die andere jongeren op afstand kunnen ondersteunen. Vanuit Jongerenstip Nijmegen hebben de Belbuddy’s trainingen gehad en zijn ze bevoegd om zich in te zetten als buddy. Ze hebben de nodige levenservaring en kennis om andere jongeren te helpen of om gewoon even te kletsen.

Keyshia
Een van de buddy’s is Keyshia (27 jaar): “Toen ik zelf naar Nederland kwam, heb ik deze ondersteuning gemist en moest ik alles zelf uitzoeken wat er was in Nijmegen voor jongeren. Activiteiten voor in mijn vrije tijd, om anderen te leren kennen en plekken waar je ondersteuning kan krijgen. Daarom vind ik het erg fijn dat ik andere jongeren kan helpen in dezelfde situatie.”

Hoe het werkt?
Een Belbuddy helpt de jongere in een paar gesprekken (of meer) verder en luistert naar de jongere. Om hem of haar te ondersteunen of om een praatje te maken voor de gezelligheid. Een Belbuddy maakt de jongere wegwijs in Nijmegen en kan helpen met doelen stellen, plannen maken en kleine stappen zetten naar de toekomst. Als taal een probleem wordt gezocht naar een mogelijkheid.

Belbuddy aanvragen?
Jongeren kunnen zelf een belbuddy aanvragen via de Stip-lijn (024-3502000). De medewerkers van de Stip-lijn zorgen ervoor dat een Belbuddy vervolgens contact met hen opneemt. Daarna spreken jongere en Belbuddy onderling af hoe, wanneer en hoeveel ze contact willen houden.

Bindkracht10
Belbuddy’s en JongerenStip zijn projecten van Bindkracht10. Zij ondersteunen mensen om vanuit hun mogelijkheden verder te komen in het leven. Je kent ons onder andere van hulp bij geldzaken, opvoedondersteuning, Stips, opbouwwerk, jongerenwerk, activiteitenpleinen en tientallen andere diensten en projecten.

Edit 22-02-2022: 06-nummer is niet meer in gebruik en verwijderd uit de tekst