Bindkracht10.nlNieuwsEen kans om iets te betekenen: vrijwilligers gezocht

Een kans om iets te betekenen

vrijwilligers gezocht voor verschillende leuke klussen
Vrijwilligers in de opvang Winkelsteeg
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/06/Grootstal20-kl-scaled.jpg

Een kans om iets te betekenen

Vrijwilligerswerk is een mooie kans om iets te betekenen. We zoeken nog mensen. In de donkere maanden zoekt iedereen naar verbinding. Misschien wil jij dat ook wel? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Vrijwilligers gezocht

De mensen van Bindkracht10 staan klaar voor iedereen. Vooral voor mensen die wat extra steun kunnen gebruiken. We bieden hulp bij geldzaken, opvoeding en al je vragen. Dat kunnen we alleen dankzij de vele vrijwilligers. Die zijn onmisbaar, maar we zoeken nog nieuwe vrijwilligers.

Administratie ordenen en aangifte doen

Er zijn veel mensen in Nijmegen die moeite hebben om rond te komen. Of ze vinden het moeilijk om hun geldzaken op orde krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed om kunnen gaan met de computer. Als vrijwilliger bij de Formulierenbrigade help jij mensen hun administratie ordenen, regelingen aanvragen doen en belastingaangifte doen.

Activiteiten voor vluchtelingen

Ook op de noodopvang doen vrijwilligers belangrijk werk. Mensen in de noodopvang hebben overdag weinig te doen. Als vrijwilliger help je mee bij activiteiten. Bijvoorbeeld bij taallessen, spelactiviteiten of het naaiatelier. Zo kunnen de bewoners ontspannen en even hun gedachten verzetten.

Antwoord op veel gestelde vragen

Bij de Stip sta je klaar om bewoners uit de wijk te helpen met alledaagse vragen. Je helpt mensen ingewikkelde brieven begrijpen. En je geeft antwoord op vragen over wonen, geld, zorg of opvoeding. Jij als vrijwilliger bent er om te ondersteunen. Door mensen door te verwijzen naar de juiste organisaties, help je hen de informatie of hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Goede begeleiding en training

Als vrijwilliger maak je deel uit van een team. Je krijgt goede begeleiding en met regelmaat ook scholing. Zo kun jij je werk met vertrouwen uitvoeren. Samen met het team zijn er ook leuke uitstapjes en je bent van harte welkom op onze jaarlijkse feestjes.

Wil jij ook een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van de mensen van Nijmegen? Bekijk dan al onze vrijwilligersvacatures op www.bindkracht10.nl/vacatures.