Bindkracht10.nlNieuwsGa in gesprek over wijkwaarden

In gesprek over wat de wijk echt waardevol vindt

De Wijkwaardenkaart maakt het mogelijk
foto van een huisbezoek aan de deur
fot van een huisbzoek
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2023/07/Banner-homepage-.png

In gesprek gaan over waarden

Ga het gesprek aan over wat mensen waardevol vinden in de wijk met de wijkwaardenkaart. Als het gaat over de wijk gaan gesprekken al snel over wat niet goed gaat. Maar wat vinden mensen waardevol, waar willen ze meer van en wat kunnen ze zelf bijdragen? Met de wijkwaardenkaart heb je structuur om het gesprek aan te gaan. Kom ook naar de lancering op 22 mei.

Ruimte voor het verhaal

Sociaal werkers of mensen van een woningbouwcorporatie kunnen de kaart gebruiken. Zo heb je een prettige structuur voor een gesprek. En staat het verhaal van de bewoner centraal. Met de collectieve opbrengst kunnen betere keuzes gemaakt worden vanuit en voor de buurt. 

Foto van kinderwerkers in de wijk

Samen ontwikkeld

Sociaal werkers van Bindkracht10 hebben samen met Het Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen de wijkwaardenkaart ontwikkeld. We begonnen met deze aanpak in Nijmegen-Noord en Nijmegen Midden. Inmiddels wordt de kaart ingezet bij een landelijk onderzoek naar gemeenschapsontwikkeling.

Kom ook naar de presentatie

De wijkwaardenkaart wordt woensdag 22 mei gepresenteerd. Kom ook! Voor meer informatie en om je aan te melden ga je naar de projectpagina op de website van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.