Bindkracht10.nlNieuwsHulp in Nijmegen bij coronapas
Bindkracht10 en corona
Nijmeegse organsiatie bieden hulp bij Coronapas
foto van iemand die op een mobiele telefoon kijkt

Eerste Hulp bij coronapas  

Vanaf 25 september heb je op veel plekken een coronapas nodig. Bijvoorbeeld als je een kopje koffie wil drinken of naar een evenement of film wil gaan. Je kan dat zelf regelen. Voor veel mensen is dat moeilijk. Daarom is er in Nijmegen hulp als je er niet uitkomt.

Zelf regelen is makkelijk 

Download de Coronacheck-app op je telefoon. Dat doe je in de App-store of Play-store. Log in met je DigId. De QR-code van je vaccinatie, test of herstel wordt automatisch voor je opgehaald. De QR-code is jouw persoonlijke coronapas.
 

Geen smartphone? Geen probleem 

Heb je geen smartphone of lukt het niet met de app? Je kan de code ook printen op coronacheck.nl/print. Of je kan bellen naar 0800-1421. Houd je Burgerservicenummer (BSN-nummer) en postcode bij de hand. Je krijgt de QR-code dan thuis gestuurd. 

Informatiepunt digitale overheid 

Als het je niet lukt kun je langskomen voor hulp. In de Bibliotheek ga je naar het Informatiepunt Digitale Overheid of het Digitale Café. Je kunt er zonder afspraak langskomen op woensdag tussen 10:00 – 12:00 uur in de Bibliotheek Zwanenveld. En op donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur in de Bibliotheek Mariënburg. Of iedere 1e maandag van 13:00 tot 15:00 uur in Hatert. Neem je DigID mee.
 

Of kom langs bij de Stip 

Of kom langs bij de Stip bij jouw in de buurt. Op www.stipnijmegen.nl vind je alle adressen en openingstijden. Je kan ook bellen met de Stip-lijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur op 024-3502000.
 

Voor ouderen ook hulp aan huis 

Voor ouderen die niet naar de Stip kunnen komen heeft Langer Thuis Nijmegen vrijwilligers die thuis kunnen komen. Daar helpen ze met het maken en printen van een QR-code. Hiervoor bel je op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur naar 088 – 00 17 121.