Bindkracht10.nlNieuwsKantoor bindkracht10 is verhuisd

het kantoor van Bindkracht10 is verhuisd

https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/09/nieuwe-kantoor.jpg

Het kantoor van Bindkracht10 is verhuisd

Het kantoor van Bindkracht10 verhuisde onlangs naar een nieuw adres: Boekweitweg 6. Bindkracht10 is overal in de stad actief. Meestal vind je ons in de wijken, maar het centrale kantoor verhuisde dus naar de Boekweitweg.  Dat kantoor is er vooral voor samenwerking met andere organisaties. Heb je persoonlijke vragen over je leefsituatie dan ben je welkom bij de Stip bij jou in de buurt. Of bel de Stiplijn: 024-3502000.

Samenwonen brengt samenwerken verder

Bindkracht10 is niet de enige nieuwe bewoner van het pand. We wonen samen met Woningcorporatie Talis en WerkBedrijf Nijmegen. Dat zorgt natuurlijk voor extra vitaliteit en daadkracht!

De mensen van Bindkracht10 en Talis weten elkaar al langer te vinden en werkten samen in diverse projecten. Zo was de Formulierenbrigade actief in de wijk Klein Jeruzalem rondom de renovatie. En werkten er opbouwwerkers en jongerenwerkers al nauw samen in verband, bijvoorbeeld bij bij de vernieuwingen in de Kolpingbuurt.

Nadruk op het positieve

De huurders van Talis zijn deels dezelfde mensen die Bindkracht ook in de wijk ontmoet. Bij de Stip, het jongerencentrum, hulp bij geldzaken, of het kinderwerk. Door als organisatie een kantoor te delen kunnen we elkaar nog makkelijker ontmoeten en nieuwe plannen lanceren.

Bestuurder van Bindkracht10 Mohamed El Hamdaoui zei bij de opening: “Op de inhoud werken we natuurlijk al samen. Met het samenwonen hopen we dat verder te intensiveren. We hopen dat hier nog meer dynamiek en enthousiasme gaat ontstaat tussen mensen”.

Nieuw stadsdeel in aanbouw

Wat nu nog een kaal industriegebied is, zal binnen afzienbare tijd veranderen in een levendige wijk met verbindingen naar Dukenburg, Neerbosch en Hatert. De gemeente Nijmegen heeft namelijk grote plannen voor het gebied rondom het Maas-Waalkanaal. Zeker 10.000 nieuwe woningen zullen zorgen voor heel wat dynamiek. Met deze verhuizing zitten we in het kloppende hart van de deze ontwikkeling.

Ook werken is ontmoeten

Door de coronacrisis is de manier waarop we naar een kantoor kijken veranderd. Rustig werken kan vaak en ook makkelijker thuis. Daarom wordt het kantoor nog meer een plaats om elkaar te ontmoeten. We gaan er vergaderen, brainstormen of simpelweg met elkaar te kletsen. Niet alleen met onze eigen collega’s, maar ook met die van Talis en andere samenwerkingspartners.