Bindkracht10.nlNieuwsBindkracht10 en corona: lockdown maar sociaal werk gaat door
Lockdown maar sociaal werk gaat door
Nieuws over het corona-virus en wat wij doen om zoveel mogelijk mensen gezond te houden.
Foto van een bord met de tekst open
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2021/12/glen-carrie-Af-gYALXZWw-unsplash-scaled.jpg

Ondanks de lockdown gaat veel door

Het kabinet heeft strenge nieuwe regels opgesteld om de verspreiding van de Omikron variant tegen te gaan. Dat heeft veel gevolgen. De basisscholen zouden al dicht gaan, nu gaat er nog veel meer dicht. En de Bindkrachtcup kan hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. Sociaal werk is essentieel en daarom kan veel toch doorgaan. Uiteraard volgens de regels.

Bindkrachtcup gaat niet door

Het jaarlijkse oudejaars zaalvoetbaltoenooi de Bindkrachtcup gaat niet door.  De sportzalen zijn dicht en daarom kan het toernooi helaas niet doorgaan. We kijken wat er mogelijk is als alternatief. Door de korte voorbereidingstijd is dat heel erg moeilijk. 

Jongerenwerk blijft open

De jongerencentra mogen wel openblijven tot maximaal 21:00 uur. Op een paar plekken is het niet mogelijk om volgens de regels te werken. Daar worden andere afspraken gemaakt.

Stips en hulp bij geldzaken blijven open

De Stips kunnen openblijven. Je kunt er binnenlopen met je vraag. Hulp bij Geldzaken is ook essentiële dienstverlening. Bezoekers en medewerkers moeten zich wel aan de regels houden zoals 1,5 meter afstand en een mondkapje dragen als je loopt.  

Kinderwerk op scholen is dicht

De scholen zijn gesloten. Onze Activiteitenpleinen zijn meestal ook op een school. Alle activiteitenpleinen zijn dus ook dicht. Onze mensen helpen mee met de noodopvang van de scholen. Ook organiseren ze activiteiten voor kinderen buiten.

Contact 1 op 1 en voor kwetsbare groepen

Voor het opbouwwerk stoppen ontmoetingsactiviteiten. Samen met de opbouwwerkers kijken we welke buitenactiviteiten door kunnen gaan. Het gaat dan om één-op-één contact. Activiteiten voor kwetsbare groepen mogen doorgaan. Activiteiten puur gericht op ontmoeting niet. Per activiteit kijken we of het gaat om kwetsbare groepen.

Huisbezoeken

Voor hulp bij geldzaken en opvoedondersteuning komen we ook bij mensen thuis. We doen alleen nog noodzakelijke bezoeken. We vragen van tevoren of mensen in huis klachten hebben én om toestemming. Het is belangrijk om te weten dat je maar 1 keer per dag bezoek mag ontvangen.  

Soms zijn we tijdelijk dicht

Ook wij hebben te maken met ziekte en quarantaine. Soms zijn er zoveel medewerkers die thuis moeten blijven dat een locatie dicht moet. We kondigen dat altijd aan op de deur en de social media van het project of locatie.

Heb je klachten? Blijf thuis!

De algemene coronaregels gelden nog steeds: ben je ziek of heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Was vaak je handen. Voor 18+ geldt: respecteer de 1,5 meter afstand. Binnen onze locaties draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje. En als je kinderen niet naar school mogen mogen ze ook niet naar onze activiteiten komen. Op de locaties die open zijn hoef je geen QR-code te laten zien.

Twijfel over vaccineren?

Wij respecteren ieders standpunt en keuze. Twijfel je en wil je je vragen stellen? Bijvoorbeeld of dat gaat met medicijnen die je gebruikt of je zwangerschap? Ga dan naar de huisarts! Of bel de Vaccinatie Twijfel Telefoon op 010 704 1500. Medische professionals en medische studenten geven je antwoord. Je kunt de lijn bellen op woensdag en vrijdag van 08:30 uur tot 13:30.

Heb je een vraag? Bel met de Stip-lijn

Je kunt altijd bellen met de Stip-lijn. Kom je ergens niet uit? Maak je je zorgen? Bel met de Stip-lijn!

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de Collectieve zorgverzekering CAZ van de gemeente Nijmegen? Maak dan een afspraak bij de Stip bij in de buurt. Bel met de Stiplijn op 024-3502000.