Bindkracht10.nlNieuwsMinister Kaag was op bezoek

Minister Kaag bezoekt jongerenLab

Minister Kaag was in Nijmegen en kwam ook kennis maken met het jongerenLab en de Financieel Experts
foto van minister Kaag (op de rug gezien) die praat met Financieel Experts
Foto van minister Kaag in gesprek met de wethouder en mensen van Bindkracht10

Minister Kaag bezoekt jongerenLab

Maandag 12 december bracht de minister van Financiën, Sigrid Kaag, een bezoek aan Nijmegen. Ze ontmoette ondernemers, de wethouder én ze bracht een bezoek aan ons. In het jongerenlab praatte ze, samen met wethouder Tobias van Elferen, over de energieprijzen, jongeren en mensen met geldzorgen. Het was een warm en open gesprek. De minister was heel geïnteresseerd in de problemen waar mensen tegen aan lopen met een beperkt budget.

Inspirerend voorbeeld

Zelf zei ze er dit over op LinkedIn: “Tijdens het bezoek aan Bindkracht10 werd opnieuw duidelijk dat veel bewoners zich zorgen maken over stijgende energiekosten, die vaak een groot deel van hun uitgaven uitmaken. Het was inspirerend om te zien hoe teams vanuit de gemeente en de wijk samen bewoners helpen om hulp te vinden. (…) Ik vond dit een heel goed en inspirerend voorbeeld hoe vanuit samenwerking ieder zijn eigen rol kan pakken, en hoe problematische schulden bij huishoudens voorkomen kunnen worden”.

Zeker aankloppen

In een filmpje op de linkedin pagina van het ministerie gaf Sigrid Kaag nog een mooi advies: “als je een zorg hebt, als een jong persoon, dan zou ik hier ook zeker aankloppen.”

Problemen? Zoek hulp!

Ben je jongere en heb je vragen of problemen? De JongerenStip is maandag en woensdag van 14:00 tot 17:00 open voor al je vragen. Heb je geldzorgen? De Financiële experts van ons en gemeente Nijmegen staan klaar om met je te praten.