Bindkracht10.nlNieuwsNieuw: podcast over leven met te weinig geld

Podcast bespreekt taboes en geeft tips

Eerlijke en gezellige gesprekken over leven met te weinig geld
foto van een vrouw met een koptelefoon
foto van een man met een microfoon

Podcast over leven met te weinig geld

Als je te weinig geld hebt loop je tegen van alles aan: hoe doe je boodschappen, wat doe je in de vakantie en hoe ga je om met vooroordelen. De Bespaar-podcast is een serie van eerlijke en gezellige gesprekken over leven met te weinig geld. Ons panel bespreekt dagelijkse zaken, taboes en geeft tips.

Taboes en tips

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Toch durven veel mensen nog niet te vertellen over wat leven met een laag inkomen betekent. Daarom begon Stip-coördinator Anne Klusman de Bespaar-podcast. Ze praat met een vast panel van vrijwilligers die ervaring met de situatie hebben. Anne: “Wat ik mooi vond aan de gesprekken is dat leven met te weinig geld moeilijk kan zijn, maar dat je er ook creatief van wordt. Mensen ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze hadden gedacht. Je moet leren omgaan met verandering. Het is vaak worstelen en weer boven komen”.

Te weinig geld = stress

De eerste aflevering gaat over omgaan met geldstress. Emma en Miranda praten over het moment dat je je realiseert dat je geldproblemen hebt, de schaamte en ze geven tips om rond te komen. De aflevering is vanaf donderdag 13 april te luisteren. Tot de zomervakantie is er elke twee weken een nieuwe aflevering. Je vindt ze op Spotify of Apple podcast onder de naam Bespaar-podcast. Andere afleveringen gaan onder andere over vooroordelen, eten en boodschappen.

Meer afleveringen luisteren? Ga naar onze Podcast-pagina.

Hulp nodig?

Wil je doorpraten? Er is een besloten facebook groep. Daar kun je ervaringen, tips en tricks delen.De Bespaarpodcast wordt gemaakt door Stips van Bindkracht10. Je kunt er langs komen met al je vragen. Heb je al geldzorgen of kun je rekeningen niet betalen? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met een Financieel Expert.

cover art voor de podcast met opmaak en een foto van een microfoon