Bindkracht10.nlHeumensoordUpdate opvang Heumensoord (22-9-2021)
Update Heumensoord
update 22-9-2021
Foto van centrale ontmoetingsplek opvang Heumensoord
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2021/09/processed-86352408-6381-4a68-9ac9-3a077c955b94_WXuEsqBR.jpeg

Update opvang Heumensoord

Opbouw gaat gestaag

De opvang is nu 23 dagen open en krijgt steeds meer vorm. De 1000 slaapplekken zijn klaar. De grootse groep op Heumensoord zijn kinderen en jonge gezinnen. Op het terrein zijn we druk bezig met het maken van ontmoetingsruimtes en het organiseren van activiteiten. Op dit moment zijn er de volgende mogelijkheden op het terrein door het COA:

  • Ontmoetingsruimte met 2 tafeltennistafels en 1 voetbaltafel
  • Speelveld van zand met eigen gemaakte goals
  • Gezellig buitenterrein voor de centrale ontmoetingsruimte met picknick tafels
Activiteitenprogramma en samenwerkende partijen

Bindkracht10 vult stap voor stap, de komende weken een programma met activiteiten. Dat doen we met andere organisaties en vrijwilligers. Er gebeurt al veel. Zo verzorgt Lindenberg Nijmegen entertainment voor in de avonden. Lux gaat een groot scherm ophangen voor filmavonden. Bibliotheek Nijmegen is bezig een boekenkast op het terrein te vullen met Afghaanse boeken.

Sport- en sociale activiteiten

Naast vermaak zijn er ook sport- en sociale activiteiten. Met Run For Freedom wordt er hardgelopen. Zij zorgen ook voor hardloopschoenen. Yalla richt zich op een-op-een matching. En verbindt gezinnen voor sociale activiteiten. Studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen helpen een handje mee met de projecten.

Spelletjes- en knutselmiddag

Elke middag kunnen alle kinderen spelletjes spelen en knutselen. Samen met vrijwilligers. De kindjes kunnen tekenen, knippen en plakken en de ouders hebben tijd voor zichzelf.

Speelgoed en kleren zijn niet meer nodig

Rode kruis en COA laten weten dat er genoeg speelgoed en kleren zijn ingezameld. Je leest het bericht hier.

Hulp is nog steeds welkom

We zijn druk bezig om alles in goede banen te leiden. Het kan zijn dat je hebt gemaild, maar nog niks terug hebt ontvangen. Heb nog even geduld. Je hulp is nog steeds welkom. Ook nieuwe aanmeldingen. Heb jij een activiteit die je wilt organiseren? Mail naar nijmegenvoorheumensoord@bindkracht10.nl.

Nieuwsbericht COA

Gisteren is bericht gekomen van het COA dat er 200 vluchtelingen naar Heumensoord komen. Dit omdat¬† er capaciteitsproblemen zijn in Ter Apel. Volgens het COA gaat het om een tijdelijk maatregel. De bedoeling is dat de asielzoekers zo’n vijf dagen blijven op Heumensoord. Wil je het hele nieuwsbericht lezen? Klik hier.