Bindkracht10.nlHeumensoordHeumensoord December update
Heumensoord December update
Lees hier het laatste nieuws over opvang Heumensoord 1-12-2021
foto van twee mensen die pakjes inpakken
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2021/12/IMG-20211130-WA0001.jpg

Sintpakketjes voor Heumensoord

Afghaanse vrouwen, vrijwilligers en een coördinator van Bindkracht10 slaan de handen ineen om voor elk kind op Heumensoord een Sinterklaaspakketje te maken. Voor verschillende leeftijdsgroepen wordt een tasje gemaakt met presentjes. Kinderen kunnen zo zelfstandig spelen. Een samenwerking tussen COA, Bibliotheek Nijmegen en onder andere sponsoren van Heijster en boekhandel Dekker van de Vegt. De kindjes ontvangen de pakketjes 5 december.

Corona gooit roet in de activiteiten
Door de versterking van de COVID maatregelen kunnen er tijdelijk geen binnenactiviteiten meer plaatsvinden op Heumensoord. Buiten kan het wel nog doorgaan. De mensen van Bindkracht10 kijken welke binnenactiviteiten ook buiten kunnen. Maar dat zal alleen gaan als het weer het toelaat.

Fietsles voor ervaren fietsers
Een van de nieuwe buitenactiviteiten is fietsles. En dat valt behoorlijk in de smaak bij de Afghaanse bewoners. Er waren veel aanmeldingen bij de activiteit. Vanwege corona kunnen nu alleen de mensen die al kunnen fietsen meedoen. Zij worden gekoppeld aan een vrijwilliger en fietsen samen door de stad om de verkeersregels te leren kennen. Een soort fietsmaatje.

Scouting in het weekend
In het weekend is er scouting. Ook dat mag en gaat door. Buiten in de bossen leren de kinderen hutten bouwen, met elkaar spelen en samenwerken.

Wens aan kinder- jongerenactiviteiten neemt af
De kinderen mogen ondanks de nieuwe maatregelen wel naar school. Hierdoor neemt de wens aan activiteiten doordeweeks op Heumensoord af. Als de kinderen terugkomen zijn ze vaak moe en willen ze rusten. Het aantal kinder- en jongerenwerkers op Heumensoord neemt daarom ook langzaam af.

Heumensoord gaat dicht
De kogel is door de kerk. Eind januari is noodopvang Heumensoord dicht. Tot die tijd blijft Bindkracht10 actief op Heumensoord. Vanaf begin december zullen de eerst mensen uitstromen naar andere plekken in Nederland.  De vrijwilligers en coördinatoren ondersteunen en helpen bij de uitstroom.

Tip aan mensen die willen helpen:
Op de facebookpagina van Yalla vind je hulp en inzamel vragen van verschillende organisaties. Wil je iets betekenen adviseren we je om de pagina in de gaten te houden.

foto van twee mensen die pakjes inpakken