Bindkracht10.nlNieuwsHeumensoord december update
Heumensoord-bewoners maken zich klaar voor vertrek
Het laatste nieuws over opvang Heumensoord
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2021/08/e7a16490-adb6-11eb-85e3-17368ff497f4.jpg

Minder activiteiten door vertrek

Nu het bekend is dat Heumensoord gaat sluiten zorgt dat voor een andere stemming op het terrein. De bewoners wachten af waar ze naartoe zullen gaan. En sommige zijn bezig met het inpakken van hun koffers. De eerste bussen met mensen zijn al vertrokken.

Activiteiten door stichtingen
De mensen die nog behoefte hebben aan ontmoeting en activiteiten kunnen terecht in het gebouw van Roomsch Leven op de Heyendaalseweg. Met grote dank aan de stichtingen Huis van Compassie, Dar Al Yasmin en Goshamadeed. Zij hebben de plek elke dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 17.00 uur gereserveerd. Je kunt er binnenlopen voor een kopje koffie en een goed gesprek. Er vinden ook al verschillende activiteiten plaats.

Ondersteuning tot eind januari
Het is fijn dat deze plek en de activiteiten hier plaats kunnen vinden. Op Heumensoord is dit niet meer mogelijk vanwege covid. Een aantal activiteiten verplaatsen dan ook hier naartoe. Zoals het taaluurtje van Bibliotheek Nijmegen en de schaakles van de schaakclub. De plek is op loopafstand van de opvang.

Kinderen tot kerstvakantie naar school
De kinderen gaan naar school tot de kerstvakantie. Of de scholen na de kerstvakantie doorgaan is nog niet zeker.

Cadeaupakketjes voor kinderen
De Sintpakketjes waren een succes. Yalla is nu samen met poppodium Doornroosje een crowdfunding aan het opstarten. Ze willen de kinderen ook voor kerst een cadeaupakket schenken. Bindkracht10 en COA zullen zorgen dat de kerstpakketjes goed bij de kinderen terecht komen.

Niet alleen de kinderen maar ook de ouders hebben een presentje van de Sint gekregen. Daar heeft COA met de hulp van donaties voor gezorgd. En dat werd zeer gewaardeerd. De facebookgroep van Yalla stond vol met bedank berichtjes van ouders.

Activiteiten Bindkracht10
Wanneer het weer het toelaat organiseren vrijwilligers van Bindkracht10 nog steeds buitenactiviteiten voor kinderen. De opkomst is heel wisselend. Maar zolang het kan en er kinderen zijn bieden we activiteiten aan.

Uitstroom vrijwilligers
De uitstroom van vrijwilligers begint ook langzaamaan. Gezien de maatregelen kan er nu niet zoveel gedaan worden. En vallen sommige activiteiten stil.

Heb jij een koffer of tas over?
Bewoners hebben tassen en koffers nodig voor de verhuizing. Die zijn er niet genoeg. Heb jij een er een over? Kijk op de facebookgroep van Yalla. Daar staat hoe je de tas kunt doneren.

Wil je nog helpen?
Helpende handen in Roomsch Leven zijn welkom! De stichtingen zijn nog op zoek naar mensen die binnen in de kerk iets willen organiseren. Als je interesse hebt, kom langs! Er zit altijd iemand die je te woord kan staan. Er is geen e-mailadres of telefoonnummer waarmee je contact kan opnemen.