Bindkracht10.nlHeumensoordUpdate opvang Heumensoord
Update opvang Heumensoord
Lees hier het laatste nieuws over opvang Heumensoord. Welke activiteiten zijn er nu? Welke hulp is nog nodig? En waar kun je je aanmelden. update 12-10-2021
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2021/09/processed-5589a8ee-1453-4e34-a493-499a5acdfc94_lEj1lzwC.jpeg
Laatste ontwikkelingen op Noodopvang Heumensoord

De laatste Afghaanse vluchtelingen zijn aangekomen op Heumensoord. Alle 1000 slaapplekken zijn bezet. Tussen de nieuwkomers zitten veel kinderen. Het is vooral zaak om alle kinderen goed op te vangen. En de omslag zo prettig mogelijk te laten gaan.

Activiteitenprogramma

Knutselmiddag
Voor de kinderen is er veel te doen. Elke dag is een knutseluurtje in de middag. En er vinden verschillende activiteiten georganiseerd door vrijwilligers plaats.

Boekenkasten
Deze week gaat bibliotheek Nijmegen aan de slag met het opzetten en vullen van de boekenkasten. De bibliotheek is op afgesproken tijden open. Dan kunnen mensen hier zitten en ontspannen boeken lezen. Er is ook een gezellige zithoek.

Heumensoord Meet&Greet Nijmegen
In samenwerking met Yalla Foundation zijn we bezig met een Meet&Greet project op te zetten. Het project is bedoeld om Nijmegenaren en bewoners van Noodopvang Heumensoord met elkaar in contact te brengen. Op een vrijblijvende en laagdrempelige manier maken zij kennis met elkaar. Een kunnen ze samen leuke dingen doen. Vrijwilligers kunnen zich binnenkort aanmelden. Hou onze website in de gaten en de facebook pagina van Yalla voor meer info.

De wens van de bewoners

Vrouwenontmoetingen
Er is op dit moment veel vraag van vrouwen om een vrouwengroep. Stagiaires van de HAN zijn daarom bezig met het opzetten van vrouwenontmoetingen. De een wil graag praten. De andere wil met de handen bezig zijn. Breien of schilderen. Voor vrijwilligers nemen we contact op met mensen die zich in onze mailbox hebben aangemeld. Onder andere met vrouwen met een Afghaanse afkomst. Zo kunnen we goed aansluiten bij de wens. Stagiaires krijgen in dit project hulp van jongerenwerkers.

Pakket voor ieder kind
Op de opvang is er een ‘iedereen-of-niemand-iets-beleid’. Zo blijft het eerlijk voor iedereen. Maar niet elk kindje wilt hetzelfde speelgoed. In samenwerking met het COA is er nu ‘het pakket voor ieder kind’. COA organiseert hoeveel kindjes er zijn en welke wensen er zijn. Elke gang krijgt een pakket en geschikt speelgoed aangeboden.

Het laatste nieuws uit persberichten

Heumensoord langer open? Volgens burgemeester Bruls niet. Lees hier het hele artikel

De kinderen op Heumensoord kunnen vanaf 18 oktober naar school in Nijmegen Noord. Vraag om leraren is groot. Lees hier het hele artikel

Bussen arriveren met nieuwe Afghaanse vluchtelingen in Heumensoord. Alle bedden bezet. Het volledige artikel lees je hier.

Samenwerkingspartners noodopvang Heumensoord: COA, Gemeente Nijmegen, Yalla, Welcome to Nijmegen, Rode Kruis, Sportservice Nijmegen, Bibliotheek Nijmegen, KION, Soos, Lindenberg, Lux, Radboud universiteit, HAN, ROC