Bindkracht10.nlNieuwsUpdate opvang Heumensoord
Update over opvang Heumensoord
nieuws van de week
forto van een hek met de tekst heumensoord

Update over opvang Heumensoord

Afgelopen week zijn de eerste bewoners van Heumensoord aangekomen. Nu hebben we een idee van de mensen die er tijdelijk gaan wonen. Op dit moment zijn er ongeveer 240 bewoners in Heumensoord. Daar zitten meer dan honderd kinderen in verschillende leeftijden bij. De bewoners zijn nog in quarantaine.  

Opvang wordt nog verder opgebouwd 

Het COA is nog druk bezig de opvang verder op te bouwen. Er wordt nog gebouwd. Daarom kunnen er geen activiteiten buiten worden georganiseerd. Er is al wel een centrale ontmoetingsplek.   

Kinderen eerst 

Het eerste wat nu moet gebeuren is zorgen dat de ouders rust krijgen. Daarvoor zijn kinderopvang en kinderactiviteiten nodig. Bindkracht10 gaat dat regelen, samen met partners en de mensen die zich aangemeld hebben. De bibliotheek, de Lindenberg en de vrijwilligerscentrale gaan helpen. Eerst even kijken wat we hebben. 

Ook Save the Children en De vrolijkheid zijn gevraagd. Zij hebben veel ervaring met vluchtelingenkinderen. Na de start van activiteiten voor kinderen is de beurt aan de volwassenen.  

Spullen genoeg 

Het Rode Kruis is donderdag begonnen met het uitdelen van kleding op Heumensoord. Op dit moment hebben ze genoeg kleding. De loods ligt vol, dus er is op dit moment niet meer kleding nodig. Andere spullen worden nu ingezameld via grotere organisaties. Ook daar is nu geen vraag aan de mensen van Nijmegen. Als dit verandert laten ze het weten.  

 Vrijwilligers gezocht voor Rode Kruis 

Het Rode Kruis heeft vrijwilligers nodig om de kleding te sorteren en uit te delen. Mensen die zich aangemeld hebben als vrijwilliger zullen we een bericht sturen. Wil je ook meehelpen? Je kunt je aanmelden op de site van het Rode Kruis 

Quarantaine voorbij 

Het COA laat weten dat zaterdag 4 september de quarantaineperiode voorbij is. De mensen op Heumensoord mogen dus gaan en staan waar zij willen. COA blijft letten op de besmettingen en volgt de coronamaatregelen. De GGD is nauw betrokken bij Heumensoord. Als er besmettingen komen zijn er plekken waar mensen in isolatie kunnen. 

 

Wil je helpen? Mail ons op nijmegenvoorheumensoord@bindkracht10.nl. Lees ook ons eerdere bericht.