Bindkracht10.nlVerhaalHet verhaal van Abdelsalam
Het verhaal van Abdelsalam
Bindkracht10 brengt mensen samen en vooruit
foto van Abdelsalam
foto van een jongerwerker met twee jongens in Hatert

‘Je moet wel een plan B hebben’

Abdessalam is negentien. Hij zit op het ROC, loopt op dit moment stage, is gastheer bij wijkcentrum Hatert en voetbaltrainer bij Futsal Chabbab. Hij ontwerpt zijn eigen kledinglijn en daarnaast voetbalt hij natuurlijk ook nog zelf.

Toen hij zestien was realiseerde hij zich dat niet iedereen profvoetballer kon worden. Dat was zijn grote wens, maar opeens drong het tot hem door dat hij het misschien toch niet werd. En dan? ‘Ja, dan moet je een plan B hebben,’ lacht Appie. ‘Dan moet je een opleiding achter de hand hebben, nog iets anders wat je ook leuk vindt om te doen’.

‘Ik kwam daar op tijd achter vind ik zelf. Maar veel jongeren hier in de buurt staan daar niet bij stil. Die wil ik helpen met hun toekomstplannen. Zorgen dat ze daarover nadenken. Hen wijzen op hun mogelijkheden. Daarom ben ik gastheer geworden bij wijkcentrum Hatert.  Wij spreken jongeren aan als ze teveel lawaai maken of kattenkwaad uithalen. Ik wil ervoor zorgen dat jong en oud het goed met elkaar kunnen vinden hier in de wijk.’ 

 

foto van een jongerwerker met twee jongens in Hatert

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Ook werken aan een plan B?

Neem contact op met een van onze jongerenwerkers