Bindkracht10.nlVerhaalHet verhaal van Ebru en Emir

Het verhaal van Ebru en Emir

Bindkracht10 brengt mensen samen en vooruit
foto van een moeder met haar zoontje die knuffelen
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2020/07/EbruEmir09_Klein.png

‘Alle kinderen zijn anders’

Toen Ebru haar zoontje Emir naar Activiteitenplein Het Kleurrijk in het Willemskwartier bracht, vroeg ze of ze er de eerste keer bij kon blijven. Ze had geen idee dat die vraag haar eigen leven zou veranderen.

‘Emir maakt niet gemakkelijk vrienden’, begint Ebru. ‘Hij is erg op zichzelf. Daarom leek het Activiteitenplein me heel spannend voor hem en wilde ik er een keer bij zijn. Het thema was toen Vriendschap en Geluk en dat sprak me heel erg aan. Dat was wat ik voor mijn zoontje wilde. Bianca van het activiteitenplein zag dat ik een tattoo had van een dromenvanger. Ze vroeg of ik zin had om de keer erop mee te helpen, want dan gingen ze dromenvangers maken. Dat heb ik gedaan en ik vond het er zo ontzettend leuk dat ik ben gebleven.’

‘Ik heb op het Activiteitenplein geleerd hoe verschillend kinderen zijn. En dat ze daar prima mee om kunnen gaan als ze erin begeleid worden. Op het Activiteitenplein krijgen ze die begeleiding. Emir huilt veel en krijgt vaak woedeaanvallen. Een meisje uit de klas komt hem dan troosten en vraagt of het gaat. Laatst hoorde ik haar tegen een andere jongen zeggen: nee, je moet hem niet uitlachen. Dat hadden we pas in het kringgesprek besproken. Ik vond dat zo mooi, ze steken er echt wat van op.’

Lees het hele verhaal van Ebru & Emir in ons jaarverslag

 

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Ook meteen aan het werk?

Kijk snel bij onze vacatures voor vrijwilligerswerk, een stage of een betaalde baan