Bindkracht10.nlVerhaalHet verhaal van Ria
Het verhaal van Ria
Bindkracht10 brengt mensen samen en vooruit
foto van Ria

Recept om te praten

Twee jaar geleden verloor Ria (81) haar zoon. Het verdriet was zo groot dat het haar overspoelde. De praktijkondersteuner van haar huisarts schreef Welzijn Op Recept van Bindkracht10 voor. Welzijnscoach Hannie kwam op bezoek. ‘Ik was zo verdrietig’, vertelt Ria, ‘ik kwam de deur niet meer uit. Toen Hannie kwam kijken hoe het met me was, ben ik gaan praten. Ik ben niet iemand die overal op afstapt. In een groep praten, dat hoeft ook niet voor mij. Ze moeten me niet zielig gaan vinden, daar heb ik een hekel aan’.

‘Juist als je zoveel verdriet hebt, is het belangrijk dat je mensen blijft zien’, legt Hannie uit, ‘maar dat kan heel moeilijk zijn. Daarom help ik mensen om te zoeken naar activiteiten buitenshuis’. Nu, bijna een half jaar later, kan Ria beter omgaan met haar pijn: mijn gelach is heus niet altijd gemeend, maar ik sta wel weer open voor andere mensen.’

 

Welzijn op recept

Problemen in je dagelijkse leven uiten zich soms lichamelijk. Dan is er niet altijd een medische oplossing. De welzijnscoaches van Welzijn op Recept kunnen dan helpen. Vraag er naar bij je huisarts.