Bindkracht10.nlVerhaalHet verhaal van Sjeroom
Het verhaal van Sjeroom
Bindkracht10 brengt mensen samen en vooruit
Foto van Sjeroom met zijn zoontje om zijn nek

Ik wist niet wat me overkwam’

Samen met zijn zoontje Moses kwam Sjeroom na 13 jaar terug naar Nederland. Ze leken echter niet meer welkom.

Sjeroom: ‘De schok kwam toen ik me meldde bij de gemeente. De loketbeambte behandelde me of ik gek was. Op het vliegtuig naar Nederland gestapt zonder enige voorbereiding? Hoe stom kon ik zijn? Ze konden niets meer voor ons betekenen. Ik wist niet wat me overkwam en wat ik moest doen. Ik kon ons niet inschrijven bij familie of vrienden, want iedereen vreesde financiële consequenties. En zonder adres bestonden we niet voor de overheid.’  

In het Kronenburgerpark ontmoette hij iemand die hem Bindkracht10 aanraadde. Sjeroom: ‘Vanaf dat moment ging het rollen. Ik kreeg een briefadres. Omdat ik nu officieel dakloos was, kreeg ik een daklozenuitkering en een klantmanager bij de gemeente. Met trillende handen nam ik de regie over ons leven weer op me. Ik regelde verzekeringen, de huisarts en meer. De laatste grote uitdaging was een woning. Binnen een week na mijn urgentietoekenning had ik een woning’.  

Een half jaar later straalt Sjeroom: ‘Dat, waarvoor ik terug naar Nederland ben gekomen, is gelukt: Moos’ zijn leven staat op de rails. Nu voel ik de ruimte om zelf weer te gaan werken’.

 

Foto van man met zijn zoontje op de bank

Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Zit je ook in een lastig parket?

Wij zijn er voor je: of je nou een briefadres zoekt of budgetadvies.