Bindkracht10.nlAlgemeen10 tips van kinderwerkers
10 tips voor ouders en kinderen tot 12 jaar
Handige tips over opgroeien, ontmoeting en ontwikkeling
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/04/EbruEmir04-scaled.jpg

10 tips voor ouders en kinderen

Je kind een goede basis geven. Dat is wat iedere ouder/opvoeder wil. Maar dan moet je wel je weg weten. Om het makkelijk te maken vroegen wij onze kinderwerkers om 10 tips over opgroeien, ontwikkeling en ondersteuning voor kinderen tot 12 jaar. Je leest ze hieronder. Je kunt ze ook hier downloaden.

1. Gratis lezen is leuk!

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis bij de bieb boeken lenen, inclusief e-books en luisterboeken. Meld je aan bij Bibliotheek Gelderland Zuid

2. Stichting Leergeld Nijmegen

Ben je ouder van een kind of kinderen van 4 -17 jaar en heb je een laag inkomen? Dan is Stichting leergeld er voor jou. Ze steunen bij laptop, zwem- of sportles of wat je kind kan helpen bij opvoeden en opgroeien.

3. Gratis strippenkaart voor speeltuinen

Krijg je steun van stichting leergeld? Dan kun je ook een gratis strippenkaart krijgen voor de speeltuinen Brakkefort en de Leemkuil.

4. Media ukkies geeft tips over media

De campagne is voorbij maar de website staat nog bomvol tips over mediaopvoeding voor de allerkleinste. Zoals antwoord op de vraag welke app geschikt is of hoeveel schermtijd je kind kan hebben.

 5. Inspiratie voor spelletjes

Je gaat graag naar buiten met je kids en dan? Op Wijkie vind je allerlei soorten spelletjes voor buiten. Van tikspellen tot balspellen. De spellen zijn gericht op kinderen tot 12 jaar.

6. Taalcafé’s voor jou

Gaat jouw kind naar kindcentrum TOON? Dan ben jij als ouder welkom in het Taalcafé in de Schalmei. Geen kind op TOON? Er zijn nog 5 andere taalcafe’s in Nijmegen. Die vind je hier. Zo leer je op een leuke en een gezellige manier de taal.

7. Een maatje voor één jaar

Jij &Ik is een maatjesproject. Een kind wordt gekoppeld aan een stagiaire of vrijwilliger. Samen ga je leuke activiteiten doen. Een keer in de week een dagdeel. Wil jij ook een maatje? Je kunt je hier aanmelden.

8. Heb je al een kinderwerker gespot in de wijk?

Kinderwerkers zijn te vinden in de wijk. Je herkent ze aan hun bakfiets en Bindkracht10 kleding. Ze zijn er om in gesprek te gaan met zowel ouders en kinderen. En organiseren leuke activiteiten waar kinderen hun stem kunnen laten horen en talenten ontdekken.

9. Bouwen, knutselen en sporten in de zomer

Dat doe je bij een van de bouwdorpen in Nijmegen. Zoals bij Bouwdorp Duuk. Zo zijn er nog een paar verspreid door de gemeente. Kinderen kunnen de hele week meedoen aan leuke activiteiten en natuurlijk hutten bouwen. De kinderwerker in de wijk weet welke bouwdorpen er allemaal zijn.

10. Home Start: ondersteuning voor gezinnen

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Meld je aan via: homestart.nl