Bindkracht10.nlNieuwsAcht ton opgehaald voor Nijmegenaren met weinig geld
Acht ton opgehaald voor minima in Nijmegen
Inkomenscheck repareert inkomen van mensen met een laag inkomen
foto van ene hand met een bankpas erin
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2020/07/ArrletteSimon05_Klein.png

Acht ton voor mensen met laag inkomen door check

Een laag inkomen is ingewikkeld. Zonder toeslagen of regelingen is je inkomen niet compleet. Je hebt met meer organisaties én meer regels te maken. En een gebeurtenis als scheiding, ziekte of verlies van werk kan je situatie compleet veranderen.

Inkomenscheck maak inkomen compleet

De Formulierenbrigade van Bindkracht10 helpt mensen met een inkomenscheck. Daarbij wordt naar het inkomen gekeken én naar gemeentelijke én landelijke regels. Maarten van der Wekken is medewerker bij de Formulierenbrigade van Bindkracht10: “Die regelingen zijn er voor alle mensen met een laag inkomen. Het maakt niet uit of dat van een uitkering of werk is”.

Meer dan 800.000 euro voor minima ton

In 2021 heeft de Formulierenbrigade van Bindkracht10 meer dan 1500 keer mensen geholpen. In totaal leverde dat die mensen € 833.328,10 op. Meer dan de 80% daarvan is afkomstig uit Rijksregelingen, zoals de inkomstenbelasting. Dat is extra geld voor de Nijmeegse minima.

De opbrengst is hoger dan vorige jaren. Veel mensen zijn geholpen bij wijzigingen in het inkomen door het aanpassen van de toeslagen. Ook zijn er meer vrijwilligers actief bij de Formulierenbrigade. Daardoor is er meer hulp vanuit/dichtbij de Stips in verschillende wijken.

Verandert er iets in je leven? Check of je het door moet geven!

Het is slim om op tijd in actie te komen. Maarten: “Wanneer je een grote verandering hebt in je leven, heb je al genoeg aan je hoofd. Maar het is juist dan heel belangrijk om ook naar je financiën te kijken”.

Gratis en vrijblijvend advies

Mensen die problemen hebben met betalen kunnen het beste gelijk een afspraak maken met een Financieel Expert in de Wijk.
Mensen die hun inkomen willen laten checken of hulp willen bij de belastingaangifte kunnen contact opnemen met de Formulierenbrigade. Bel gratis 0800-5678567.

foto van een man met ene telefoon en een baknpas in zijn handen