Bindkracht10.nlNieuwsBespaar op energie met tekeningen

Een andere kijk op besparen

De energiekosten stijgen enorm. Met een nieuwe folder gaan wij het gesprek aan en geven we tips.
foto van een gaspit van een gasfornuis
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/10/Afbeeldingen-los-6.png

Energie besparen met tekeningen

Voor veel mensen stijgen de energiekosten. Bindkracht10 een speciale folder gemaakt. Die is vanaf deze week verkrijgbaar. Het is een folder -een praatplaat- waarmee het gemakkelijker wordt om over energiebesparing te praten. Je vindt hem op onze speciale pagina www.bindkracht10.nl/energie. Daar hebben we ook alle tips en regelingen rond energie verzameld.

Praten door middel van beeld

Op de nieuwe folder staan duidelijke tips. De folder is geschreven in Nederlands, Engels en Arabisch. Maar nog belangrijker: het grootste deel is getekend. Één van de ontwerpers is Maarten van der Wekken.

Maarten: “Veel folders over energiebesparing zijn geschreven voor huiseigenaren. Met tips over isolatie, warmtepompen en driedubbel glas.  Maar deze mensen behoren niet of nauwelijks tot onze doelgroep. Het zijn juist de huurders wij ons op richten. Mensen die vaak geen extra geld hebben om die dingen te kopen. De folder geeft daarom tips over wat je kunt doen in je gedrag. Bijvoorbeeld de gordijnen dichtdoen. En alleen de kamer verwarmen waar je op dat moment bent. Dat kost niets. Dagelijkse kleine herhalingen die op het einde van de maand het verschil kunnen maken.”

Praten over geldzaken en geldzorgen is sowieso al moeilijk weet Maarten: “Mede daarom is deze folder ook tot stand gekomen. Veel mensen hebben geen inzicht in hun energieverbruik. Het is ook ontzettend vaag. Met deze folder kunnen we het gesprek aangaan.”

Voor iedereen

De folder is voor iedereen makkelijk te lezen en gebruiken. Juist omdat de folder veel tekeningen heeft. En omdat er handige tips in staan die je elke dag kunt doen. De folders zijn te verkrijgen bij iedere Stip. Je kunt hem ook downloaden op onze website. Wil je graag met iemand hierover praten? Kom langs bij de Stip bij jou in de buurt. Of neem contact op met de opbouwwerker.  Heb je al moeite om financieel rond te komen? Neem dan contact op met de Financieel Expert in de wijk.

Leuk om te weten:

Leuk weetje: De folder is tot stand gekomen door een wedstrijd binnen Bindkracht10: “De Lef en Cash”-prijs. Een soort ideeënbus voor medewerkers. De prijs is een geldbedrag. Met dat geld kan het project worden opgestart. Deze bijzondere energiefolder kreeg ook een prijs. Het idee van Maarten van der Wekken en Mark van Haaren.