Bindkracht10.nlArchiefBindkracht10 en corona: we gaan weer open (update 22-9-21)

Bindkracht10 en corona

Nieuws over het corona-virus en wat wij doen om zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Heb je een vraag of wil je praten? Bel 024-3502000
foto van twee voeten voor een deurmat met de tekst welcome erop.
Foto van een bord met de tekst open
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2020/06/covid-19-4969674_1280.jpg

Anderhalve meter verdwijnt, we zijn weer open

Vorige week was er een persconferentie. Belangrijkste regel: de anderhalve meter geldt vanaf 25 september niet meer. Op rijksoverheid.nl staan alle nieuwe regels.

 

Wijkcentra weer open

In de wijkcentra en andere locaties waar wij werken gaat de 1,5 meter er ook af, vanaf 25 september. Ook registratie is niet meer nodig. En je hebt geen QR-code nodig. Alleen in het horecagedeelte van de wijkcentra moet je, net als bij andere horeca, je coronapas laten zien. Dit kan alleen in de app of met een geprinte QR-code.

 

We zijn open 

Je hoeft dus niet meer te reserveren bij jongerencentra. Ook kunnen we voor projecten weer afspraken thuis maken. En de Stips gaan weer ‘gewoon’, zonder afspraak, open. Ook voor andere ontmoetingsactiviteiten is alles weer mogelijk.  

 

Deze regels gelden eigenlijk altijd: ben je ziek of heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen! Was vaak je handen. En geef elkaar de ruimte: wil iemand toch 1,5 meter afstand houden of een mondkapje dragen? Respecteer dat. 

 

Vaccineren zonder afspraak 

Handig om te weten: de GGD heeft nu ook prikken zonder afspraak. Op zaterdag 25 september van 10:00 – 16:00 uur staat de GGD-bus op de parkeerplaats van de Jumbo in Malvert. Dinsdag 28 september van 14:00 – 20:00 uur is ie op de Parkeerplaats van Zwembad Nijmegen-West. Een afspraak maken kan natuurlijk ook op www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

 

Eerste hulp bij coronapas 

Er zijn natuurlijk best veel mensen die geen QR-code kunnen aanmaken. Printen kunnen je zelf op coronacheck.nl/print. Als je geen DigID hebt kun je ook bellen. Mensen krijgen de QR-code dan thuis gestuurd. Het nummer omdat aan te vragen is: 0800-1421. Je moet wel je BSN-nummer bij de hand hebben en je postcode. Als het je niet lukt is er hulp van de Stip, Sterker of de bibliotheek.