Bindkracht10.nlNieuwsEen maatje tijdens je zwangerschap

Een maatje tijdens je zwangerschap

Vrijwilligers staan ouder(s) bij vanaf de zwangerschap tot de tweede verjaardag van het kind
Jonge vrouw, zwanger met handen op haar buik
Vrouw met hoofddoek met baby op de buik in het ziekenhuis aan het rusten
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2023/10/1080x10803.png

Een maatje tijdens je zwangerschap. Wil jij dat ook?

Bianca Bolwerk en Hanneke Beekmans, kinderwerker en opvoedondersteuner bij Bindkracht10, hebben het maatjesproject ‘De Eerste 1000 Dagen’ opgezet. Hierbij helpen ervaren vrijwilligers aanstaande ouders. Dat doen ze tijdens de eerste periode van het ouderschap.

Een kind krijgen is een grote verandering

Er komt veel kijken bij zwangerschap en de periode daarna. Vooral in de eerste duizend dagen is goede begeleiding belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje. Hanneke en Bianca begrijpen dit goed. Hanneke zegt:

“Wij zijn zelf allebei moeder. En uit ervaring weten we dat het een grote verandering in je leven is en dat er veel op je afkomt. Het is heel fijn als er dan iemand naast je staat“

Ondersteuning voor jonge ouders

Het maatjesproject is bedoeld voor jonge ouders of alleenstaande moeders tussen de 15 en 23 jaar die wat extra steun en hulp kunnen gebruiken. Bianca zegt hierover:

“Als je voor het eerst ouder wordt, is het normaal dat je niet alles weet. Extra hulp van een ervaren ouder kan veel steun bieden.”

Wat doet een maatje?

Een maatje is een vrijwilliger die zelf jonge kinderen heeft. En hulp biedt vanaf de zwangerschap tot de tweede verjaardag van het kindje. Het maatje beantwoordt vragen, helpt met praktische zaken en luistert naar je. Ook kun je samen genieten van deze bijzondere tijd!

Hoe het werkt

Na de aanmelding, gaan we op zoek naar een geschikt maatje. De eerste meeting kijk je of er een klik. Daarna kun je samen afspreken, wanneer en wat jullie gaan doen. Je hebt alle vrijheid om dat in te vullen zoals je zelf wilt.

Meer info en aanmelden

Heb jij behoefte aan een maatje? Meld je aan door te mailen naar: 1000dagen@bindkracht10.nl
Heb je vragen? Kijk op de pagina van de eerste duizend dagen of neem contact op met Bianca Bolwerk

Logo de eerste 1000 dagen