Bindkracht10.nlNieuwsJongerenwerk beschermt

Jongerenwerk beschermt

De 10 beschermende factoren van het Nederlands Jeugdinstituut NJI.
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/03/1.png

Jongerenwerk beschermt

Opgroeien in deze maatschappij is best lastig. Thuis en op school leer je veel, maar iemand die met je meedenkt is waardevol. Ook daarvoor zijn onze jongerenwerkers. Ze helpen om je skills, kwaliteiten en talenten te ontwikkelen. Door in jouw omgeving te zijn leren de jongerenwerkers je kennen. Ze haken in op de dingen die in jouw leven spelen en waar je hulp bij kunt gebruiken. Dat doen ze aan de hand van de 10 beschermende factoren van het Nederlands Jeugdinstituut NJI.

In de video hierboven vertellen we hoe we gebruik maken van de top 10 beschermende factoren voor positieve ontwikkeling van het Nederlands Jeugdinstituut.  Op deze manier kunnen jongeren zich goed ontwikkelen tot volwassenen. Lees er meer over op de website van het NJI. Hoe jongerenwerkers de 10 waarden inzetten bij Bindkracht10 lees je in het onderzoek van studente Lieke Preijde.

Videoreeks Zo werken we

De video hoort bij een reeks waarin we vertellen over alle werkwijzen en methodes die de jongerenwerkers gebruiken. In de andere video’s kom je meer te weten over de ABCD werkwijze en Stress-sensitief werken. Voor nog meer informatie over de werkwijze van onze jongerenwerkers: bindkracht10.nl/zo-werken-we.