Bindkracht10.nlNieuwsJongerenwerkers zijn er ook voor ouders

Jongerenwerkers zijn er ook voor ouders

Jongerenwerker Mezu speelt een spel met twee jongeren
groep jongeren samen eten buiten
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2024/04/4.png

Jongerenwerkers zijn er ook voor ouders

Om als jongere op te groeien tot volwassene is een behoorlijke uitdaging. Net zoals het opvoeden van pubers dat is. Het is heel normaal dat je als ouder vragen hebt en voor uitdagingen staat. Daarom zijn jongerenwerkers er ook voor ouders.

Advies om te praten

Als ouder kan het moeilijk zijn om te praten met je je kind. Hoe maak je moeilijke onderwerpen bespreekbaar? En hoe kun je omgaan met uitdagingen zoals pesten of sociale media. Of hoe begeleid je je kind bij school of studiekeuzes? Je kunt veel opvoedvragen stellen aan de jongerenwerkers. Ze luisteren naar je en geven je informatie en advies.

Weten wat er leeft en speelt

Jongerenwerkers vind je in alle wijken van Nijmegen. En ze komen ook op veel scholen voor voortgezet onderwijs. Ze zijn daar waar jongeren zijn en sluiten zo goed aan bij de leefwereld. Ze weten wat er leeft en speelt.

Meer persoonlijke aandacht

Heeft je kind een zware periode achter de rug, voelt het zich soms alleen of kan je kind wel wat meer ontspanning en vrijetijdsbesteding gebruiken? Vraag dan de huisarts om Welzijn op recept. Een jongerenwerker die ook welzijnscoach is, neemt dan contact op met je kind. Meer informatie over dit project vind je op: www.bindkracht10.nl/welzijnoprecept

Neem contact op!

Heb je als ouder vragen over je opgroeiende jongere of wil je over iets praten? De jongerenwerkers zijn er ook voor jou! Neem contact op: het is vrijblijvend, kost niks en wordt niet geregistreerd. Ze staan altijd open voor een gesprek. Je vindt de jongerenwerkers bij jouw in de buurt op deze pagina.