Bindkracht10.nlNieuwsTien tips voor info en ontmoeting in je wijk
Tien tips voor info en ontmoeting in je wijk
Handige tips over activiteiten in je wijk, om mensen te leren kennen of iets te organiseren
foto van twee mannnen die al lopend praten
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/03/10-Tips.png

Tien tips voor je wijk

Wil je meer mensen ontmoeten, heb je wat hulp nodig of heb je een goed idee voor de wijk? Er is veel mogelijk! Bindkracht10 heeft 10 tips om je op weg te helpen. Download hier 10 tips voor info en ontmoeting in jouw wijk en deel ze met je vrienden, buren en familie. Of lees ze hieronder. Wil je er liever over praten? De Stips en opbouwwerkers staan voor je klaar.

1. Goed idee? Deel het!

Heb je een leuk plan voor de wijk of zoek je contact met andere mensen? In bijna elke wijk heb je een wijkkrant of wijkwebsite. Deel je oproep daar. Zo bereik je andere mensen die misschien wel mee willen doen.

2. De taal leer je samen

Vind je praten in het Nederlands moeilijk? De bibliotheek organiseert op verschillende plekken in de stad Taalcafé’s. Je kan gewoon binnenlopen. Ze kunnen je ook helpen omgaan met computers en smartphones.

3. Spullen kapot? Laat ze repareren

Heb je spullen die kapot zijn maar wel een tweede leven verdienen? Er zijn regelmatig repaircafé’s waar ze je spullen kunnen repareren. Die zijn er in bijna elke wijk!

4. Verjaardagen zijn er voor iedereen

Heb je geen geld voor vakantie, of voor de verjaardag van je kind? Er zijn fondsen die kunnen helpen, bijvoorbeeld de vakantiebank of Jarige Job.

5. De deur uit met een kleine portemonnee

Wil je iets vaker de deur uit maar heb je een klein budget? Er zijn verschillende mogelijkheden in Nijmegen! Eet en ontmoet bij het Huis van Compassie, word member van Quiet of ga shoppen in het 50 cent winkeltje van Vincentius.

6. Blijf fit met de buurtsportcoach!

Wil je meer bewegen, gezonder worden of afvallen? De buurtsportcoach geeft gratis advies welke sport bij je past, bij jou in de wijk en betaalbaar!

7. Samen werken aan jouw gezondheid

Heb je overgewicht en medische klachten dan is het tweejarige traject leefstijlcoaching misschien iets voor je. Dat wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

8. Check je inkomen

Wist je dat minima-voorzieningen ook voor mensen zijn die werken, maar toch weinig inkomen hebben? De Formulierenbrigade in de Wijk helpt je erbij. Je vindt ze bij de Stip bij jou in de buurt.

9. De Stip is er voor iedereen

Heb je een vraag over een brief of formulier? Kom dan langs bij de Stip bij jouw in de buurt.

10. Een goed idee? Praat met een opbouwwerker

Wil je iets nieuws organiseren in de wijk? Of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten, maar weet je niet goed wat of waar dat kan? Neem contact op met de Opbouwwerker. Misschien zijn er meer bewoners met hetzelfde idee.