Bindkracht10.nlNieuwsTien tips voor je geld

Tien tips voor je geld

Rondkomen met een laag inkomen is lastig. Bindkracht10 heeft 10 tips om het wat makkelijker te maken.
foto van poppetjes op een stapel euromunten
twee medewerkers vand e Fomrulierenbrigade in gesprek
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2022/03/10-Tips.png

Tien tips voor je geld

Rondkomen met een laag inkomen is lastig. Bindkracht10 heeft 10 tips om het wat makkelijker te maken. Download hier 10 tips voor jouw geld en deel ze met je vrienden, buren en familie. Of lees ze hieronder.

1. Verandering? Geef het door!

Ontvang je toeslagen en verandert er iets in je inkomen? Voorkom je moet terugbetalen: geef zelf de wijziging door bij Mijn Toeslagen!

2. CAZ de collectieve Aanvullende Zorgverzekering

Heb je een laag inkomen én veel zorgkosten? Dan is de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) van de gemeente Nijmegen iets voor jou. Kijk op gezondverzekerd.nl.

3. Maak gebruik van de potjes

Moeite om rond te komen? Er zijn veel regelingen en voorzieningen waar je gebruik van kunt maken, ook voor mensen die werken! Maak een afspraak bij onze Formulierenbrigade.

4. 18 jaar? Check wat te doen

Word jij of je kind 18 jaar? Dat is de leeftijd dat je zelf financieel verantwoordelijk bent. Op rijksoverheid.nl vind je een handige checklist van alles dat er geregeld moet worden.

5. Hamsteren!

Leg in de loop van het jaar een voorraad cadeautjes aan. Zo kun je in januari goedkoop Kerstspullen kopen en ook in de zomer is er grote uitverkoop.

6. Een goed begin is het halve geld

Bedenk je maaltijden voor een hele week, gebruik een boodschappenlijstje en doe je boodschappen in één keer. Of gebruik een boodschappenapp zoals too good to go.

7. Besparen doe je met een energiecoach

De energiekosten rijzen de pan uit. Een energiecoach geeft gratis advies en tips hoe jouw huishouden duurzamer te maken. Bespaar op je energiekosten en ook goed voor het milieu!   

8. Niet nodig? Weg ermee!

Controleer regelmatig je uitgaven. Vaak heb je nog doorlopende abonnementen waar je niks mee doet. Wil je nog meer overzicht? Op Nibud.nl staat een handige maandbegroting.

9. Wees alert op nepverzoeken!

Er zijn steeds meer cybercriminelen actief. Blokkeer en verwijder mailtjes met betalingsverzoeken of berichten van een bank. Controleer betaalverzoeken via WhatsApp altijd. Geef nooit je bankpas en pincode aan iemand anders.

10. Blijf niet rondlopen met je geldproblemen. Praat erover!

Woon je in Nijmegen en maak je je zorgen over geld? Het begint met hulp vragen. De Financieel Experts geven advies. Je zit nergens aan vast. Bel naar 024-3502000 of maak een afspraak via de website.