Bindkracht10.nlNieuwsHeumensoord November update (04-11-2021)
Heumensoord November update
Lees hier het laatste nieuws over opvang Heumensoord. Welke activiteiten zijn er nu? Welke hulp is nog nodig? En waar kun je je aanmelden (4-11-2021)
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2021/11/processed-1d302767-8d5c-49f2-959e-8a1c95b4c332_RQAOoGSw.jpeg

Wat gebeurt er op Heumensoord?

De bedden zijn al een tijdje allemaal bezet. Er komen geen nieuwe mensen meer bij op Heumensoord. Dat geeft ook rust. Kinder- en jongerenwerkers van Bindkracht10 organiseren al langer activiteiten voor de jonge bewoners.

Activiteitenprogramma op Heumensoord

Op dit moment zijn er veel organisaties en vrijwilligers die iets aanbieden. Daar zijn we blij mee. Zo is er een verschillend aanbod. Elke dag is er iets te doen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Heumensoord Meet and Greet Nijmegen
Om mensen elkaar te laten ontmoeten organiseren we een Meet and Greet via deze pagina . Het is een leuke en vrijblijvende activiteit om met elkaar in contact te komen. Je kunt laten weten wat je graag zou willen doen. Vrijwilligers van Bindkracht10 zorgen voor een goede match. Er hebben zich al vele Nijmegenaren aangemeld. We werven nu vooral onder bewoners van Heumensoord.

Circusact van Flying Seaguls
Afgelopen week stond circusact de Flying Seagulls op Heumensoord met een leuk optreden. Daarna waren er workshops voor alle kinderen. Het optreden viel in de smaak! Het circus gaat daarom nog een aantal keer optreden.

‘Language hour’ door de Bieb
In de avonden komen ‘language hours’ in Heumensoord. Zo kunnen mensen langzaam en op een luchtige manier de Nederlandse taal oefenen.

Beroepsmatching, taallessen en colleges door Radboud Universiteit
Ook het Radboud biedt hulp aan. Zij gaan mensen met dezelfde opleidingsachtergrond samenbrengen. Doel is om te socializen. Maar ook om alvast uit te leggen wat het beroep in Nederland zou kunnen betekenen. Naast deze beroepsmatching geven ze ook taallessen. En gaan ze colleges geven over hoe Nederland werkt.

Vermaak door de Lindenberg
De Lindenberg zorgt op zaterdag voor vermaak op Heumensoord. Van muziekoptredens van bandjes uit Nijmegen tot dansvoorstellingen.

Schaakclubje
Een aantal bewoners van Heumensoord willen graag schaken. Twee vrijwilligers van schaakvereniging Nijmegen hebben zich aangemeld om dit op te pakken.

SOOS Kinderopvang Nijmegen
SOOS verzorgt een dag in de week kinderopvang. Voor de kleine kinderen die niet naar school gaan. Ouders hebben dan tijd voor henzelf. De kinderen kunnen onder begeleiding met elkaar spelen.

Hulp van verenigingen uit en rondom Nijmegen

Veel verenigingen willen ook helpen. Voetbalvereniging Union biedt bijvoorbeeld hun sportvelden aan om te voetballen. En zo zijn er meer verenigingen die hun plek bieden. Sportservice Nijmegen gaat de verenigingen hierbij helpen met hun ervaring. Hierdoor wordt de hulp rondom Heumensoord steeds groter. Dat is fijn. De bewoners komen steeds vaker buiten het terrein en raken bekend met de omgeving.

Zelf een activiteit buiten Heumensoord organiseren? Doen!

De uitnodiging van ons aan vrijwilligers: wil je iets organiseren? Doen! Als dat buiten Heumensoord is ben je vrij om dat zelf op te zetten. Je hoeft niet te wachten op een akkoord van ons. Mail je activiteit, flyer of ander verspreidingsmateriaal aan ons. Wij zorgen dat het aanbod wordt verspreid. Weet wel: de mensen van Heumensoord zijn vrij om te kiezen wat ze willen doen. Het kan dus zijn dat er weinig aanmeldingen zijn voor jouw activiteit.

We hebben een aantal tips voor het organiseren:

  • Zorg dat je de deelnemers ophaalt op Heumensoord
  • Loop of fiets naar de plek van de activiteit
  • Flyer in het Engels
  • Duidelijk melden voor wie het is een hoe zij zich kunnen aanmelden

Heb jij ook een goed idee? Geef het aan op deze pagina.

Dank aan alle organisaties met wie we dit samen doen: COA, Gemeente Nijmegen, Yalla, Welcome to Nijmegen, Rode Kruis, Sportservice Nijmegen, Bibliotheek Nijmegen, KION, SOOS, Lindenberg, Lux, Radboud universiteit, HAN, ROC, Team-Up.  (het zijn er zoveel sorry als we iemand vergeten).