Bindkracht10.nlNieuwsAl meer dan 30 jaar spelen en opvoedsteun aan huis!

35 jaar Spel aan Huis en 30 jaar Home-start

opvoedondersteuning viert jubileum
foto van medewerkers va Spel aan huis met een bord dat het 35 jarig jubileum viert
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2019/09/SpelaanHuis2-zonder-logo.jpg

Al meer dan 30 jaar spelen en opvoedsteun thuis

Spel aan huis bestaat dit jaar 35 jaar. Opvoedondersteuninsgproject Home-Start bestaat 30 jaar.

Trappelend voor de deur

Elke woensdagochtend wacht Emir trappelend van enthousiasme bij de voordeur: ‘Wanneer komt Kim nou?’. Kim is van Spel aan Huis. Wekelijks komt ze twee uur Emir en zijn ouders helpen bij het spelen. Mét een tas vol verrassend spelmateriaal. Zo gaat het al 35 jaar in Nederland. In 1988 ging Spel aan Huis van start in Den Haag. Want spelen is belangrijk, maar niet normaal in elk huis. In Nijmegen komt Bindkracht10 al 10 jaar bij ouders en kinderen thuis.

Spelen voor geluk en ontwikkeling

Getrainde stagiaires en medewerkers van Bindkracht10 komen jaarlijks in 112 gezinnen spelen. Ouders krijgen informatie hoe zij hun kind (1,5-7) kunnen laten spelen. Ook is er tijd voor vragen over de opvoeding. Spelen is heel belangrijk. Het bevordert het welzijn, de ontwikkeling en het geluk van kinderen. Al spelend leren kinderen met anderen omgaan, samenwerken en problemen oplossen.

Iedere week een stapje

De Spel aan Huis medewerkers van Bindkracht10 helpen kind én ouders weer tot spelen te komen. In mei was er een stedelijke speeldag. Er zijn heel veel spelletjes gespeeld, er is voorgelezen, buiten gespeeld en ouders hebben samen met hun kinderen heerlijk kunnen spelen.

Steuntje in de rug

Ook Home-Start bestaat 30 jaar. Dit opvoedondersteuningsprogramma geeft gezinnen een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld als niet zo goed gaat en je het zelf niet kunt oplossen. De vrijwilligers van Home-Start praten, geven advies en ondersteunen. Voor het landelijke jubileum kwam koningin Maxima op bezoek.