Bindkracht10.nlNieuwsKleine talentmakers, groot feest!

Kleine talentmakers, groot feest!

8 mei was de Nimma Talent Tour. Kinderen konden samen met hun ouders hun talenten ontdekken
Binnenplaats Lindenberg Cultuurhuis vol met kinderen en ouders
https://www.bindkracht10.nl/wp-content/uploads/2024/05/IMG-20240510-WA0044-e1716540127972.jpg

Kleine talentmakers, groot feest!

Op 8 mei was het binnenplein van Cultuurhuis Lindenberg feestelijk versierd, met kleurrijke ballonnen en vrolijke muziek uit de speakers. Om 12:30 uur liepen er al heel veel kinderen met hun ouders rond. De Nimma Talent Tour begint over een halfuurtje. De hele middag konden kinderen en ouders uit Nijmegen deelnemen aan leuke en leerzame workshops.

Ontdek je talent!

Het ontdekken van je interesses en talenten is waardevol; het brengt vaak plezier met zich mee. Kinderen ontdekken hun talenten door verschillende activiteiten uit te proberen. Tijdens de Nimma Talent Tour waren er daarom maar liefst 15 verschillende workshops beschikbaar.

Van koken tot theater, schminken en podcast maken

In de Lindenberg was van alles te zien. Beneden werkten kinderen, met echte kookmuts op, geconcentreerd aan hun kookgerechtjes. In de rode zaal boven werd enthousiast theater gespeeld, terwijl in het lokaal ernaast kinderen muisstil op hun stoeltjes zaten om geschminkt te worden. De gangen waren gevuld met ouders en medewerkers, allemaal druk bezig. Het was een middag vol plezier en leermomenten.

Mooie samenwerking

De tour werd georganiseerd door Cultuurhuis Lindenberg, KION en Bindkracht10, speciaal tijdens de meivakantie. Er zijn dan vaak activiteiten in de wijk. Dit keer kwamen alle wijken samen in het centrum voor een groot feest.

Indra Knoop projectleider kinderwerk zegt hierover: “Niet iedereen gaat op vakantie. Voor gezinnen die thuisblijven is het leuk dat er iets te doen is, zowel voor ouders als voor kinderen. Kinderen kunnen lekker spelen en ouders kunnen met elkaar een praatje maken.”

Ook leuke informatie

De middag was een groot succes. Naast de workshops konden bezoekers ook bij informatietentjes terecht, waar medewerkers meer vertelden over andere leuke projecten voor kinderen en ouders. Zoals Speelkracht, De eerste duizend dagen en het maatjesproject Jij&Ik. Ook konden ouders kennismaken met de kinderwerker uit hun wijk.

Gewoon langskomen en meedoen

De workshops waren gratis en aanmelden van tevoren was niet nodig. Dat heeft bijgedragen aan de opkomst. Er waren maar liefst 250 kinderen op de Nimma Talent Tour.

Indra: “We hebben enthousiaste reacties ontvangen en ook een paar verbeterpunten. Het is fijn dat we dit samen kunnen doen met onze partners en zo verbindingen te leggen. Volgend jaar komt er zeker een vervolg met hopelijk nog meer kinderen!

 

vier jonge kinderen zijn een podcast aan het maken